Kálmán Olga: Csak szociáldemokrata fordulat vethet véget az orbáni áremelkedésnek

Az árnyékkormány szóvivője szerint a jelenlegi helyzetben csak a szociáldemokrata fordulat jelenthet megoldást.

A magyarok több mint felének egy hónapra elegendő megtakarítása sincsen

– ezt Kálmán Olga, az árnyékkormány szóvivője emelte ki online sajtótájékoztatóján egy európai fogyasztói fizetési felmérés eredményét ismertetve.

A kutatás szerint messze a magyarok a legpesszimistábbak az inflációval kapcsolatban. De ez nem is csoda azok után, hogy Magyarországon a legnagyobb az infláció, és itt volt a legnagyobb élelmiszerdrágulás egész Európában. A magyarok negatív várakozása azt jelenti, hogy egyetértenek az árnyékkormánnyal abban, hogy amíg Orbán Viktor marad, addig maradni fog az orbáni infláció is – hangsúlyozta Kálmán Olga.

A Dobrev Klára vezette árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után. Le fogjuk törni az orbáni inflációt, az árak helyett pedig végre a bérek és a nyugdíjak fognak emelkedni Magyarországon.

Véget fogunk vetni az orbáni áremelkedésnek és a megszorítások politikájának, ezt pedig

csak egy szociáldemokrata fordulattal,

az uniós pénzek hazahozatalával és a milliárdosok megadóztatásával érhetjük el

– hangsúlyozta a DK-s országgyűlési képviselő.

Azt is megjegyezte: a mindenható vállalati profit és áremelések helyett európai béreket és nyugdíjakat, a milliárdos elit kiszolgálása helyett pedig igazságos Magyarországot szeretnének; erre készül a Dobrev Klára vezette árnyékkormány.

Addig, amíg az emberek felének annyi megtakarítása sincs, amennyiből egy hónapig meg tudna élni, maximum földrajzi értelemben vagyunk európai ország. A gazdaságunkat és életszínvonalunkat nézve biztosan nem

– hangsúlyozta az árnyékkormány szóvivője , aki szerint ez a kormány úgy szegényítette el a magyarokat a Európa-rekorder inflációval, az áremelésekkel és a megszorításokkal, hogy közben minden vagyont a leggazdagabb 1 százalék kezébe adott.

Ma a felső 1%, a Fidesz milliárdos elitje birtokolja a magyarok összvagyonának egyharmadát,

miközben a többség egy hónapot sem élne túl a megtakarításaiból.

– közölte Kálmán Olga, majd zárásul hozzátette: itt az ideje, hogy fizessenek a milliárdosok, nekünk pedig a fizetésünk és a nyugdíjunk emelkedjen és ne az árak.

Valódi Hírek