Irgalmatlanul nekiment a kormánypárti tévécsatornának a magyar édességgyáros milliárdos

Erős.

Felföldi József kemény szavakkal kritizálta a kormánypárti TV2-t, a csatorna legújabb műsora, a Kőgazdag fiatalok miatt. A magyar milliárdos üzletember, akinek saját édességgyára van, úgy véli, az egész színjáték, és csak az emberek butítása a cél.

Felföldi Facebook-posztját változtatás nélkül közöljük:

„A magyar televíziózás mélypontjának a luxus feleségeket gondoltam, de újra meg újra rá kell jönnöm, hogy igenis mindig van lejjebb.

A televíziós szakemberek azt mondják, hogy azért készülnek ilyen mélyen színvonal alatti, semmitmondó, polgárpukkasztó műsorok, mert erre van igény, de én ebben már kevéssé hiszek.

Szerintem azért készül a mocsok, mert ezt külföldi minta alapján könnyebb összehozni, mint egy értékteremtő, értékközvetítő dolgot.

Egyszerűbb a sz.rt lenyomni a torkunkon, főleg, ha így is van nézettség,

és így is beszélnek az adott tartalomgyártó csatornáról, mert annyira szörnyű az a valami, amit leadnak, hogy nem lehet nem észrevenni.

Szóval a csatorna mindenképpen nyer a megúszós műsorokkal. A kérdés csak az, hogy vajon a társadalom mennyit veszít egy-egy ilyen tartalom nyomán? Sajnos szerintem sokat!

Sokat, mert míg a Kő(bunkó)gazdag Fiatalokon a felnőtt korosztály csak nevet, hiszen látjuk, értjük, hogy ez csak egy nagy színjáték, statisztákkal, bérelt autókkal és bérelt házakkal, addig a fiatalabb generációk káros üzeneteket szűrhetnek le, és építhetnek be a saját értékrendjükbe a műsor alapján.

A képernyőn látottak alapján úgy tűnhet, hogy a pénz csak úgy magától terem, hogy nem kell munka hozzá, sőt az egyenesen büdös, hogy gazdagnak lenni nem erőfeszítés, hanem szerencse vagy születési privilégium kérdése. Érdekes, vagy inkább szomorú, hogy egyik szereplő sem beszélt a jó anyagi helyzete hátteréről.

Sem olyan formában, hogy ők mit tettek a pénzükért, bár 19-20 évesen elég ritka, hogy valaki százmilliókat halmoz fel, sem úgy, hogy a családjuk, a szüleik, felmenőik mit tettek a gazdagságukért.

Én, aki magam is gazdag vagyok, és öt gazdag gyereket neveltem, pontosan tudom, hogy nem ilyen a valódi jómód, és azt is higgyétek el nekem, hogy egy olyan ember, aki teljesen legális, törvényes úton sokat tett a családi vagyon és a közösségi megbecsülés megalapozásáért, az nem engedné a gyerekét, hogy majmot csináljon magából egy ország előtt öt perc hírnévért.

Szóval kötve hiszem, hogy ezek a kőgazdag fiatalok valóban olyan kőgazdagok lennének, mint ahogy láttatni akarja a műsor, ha viszont azok, akkor személy szerint engem jobban érdekelne a családi vagyonuk története, mint az, hogy miként műbalhéznak, hogyan imitálnak egy fergeteges házibulit egy tök üres lakásban, vagy miként autóversenyeznek spontánnak tűnő, mégis előre megrendezett módon.

Az az igazság, hogy ebbe a műsorba most tényleg sikerült a magyar társadalom legalját összekaparni:

írástudatlan, bunkó, beszélni sem tudó, szétplasztikázott műembereket, akik egy olyan világot próbálnak hitelesen ábrázolni, amiről fogalmuk sincsen.

Vannak ebben az országban igazán gazdag és sikeres emberek, akik önerőből lettek azzá, amik, ez pedig általában meglátszik a családjukon, a gyerekeiken, ugyanis azok iskolázottak, vagy legalább életrevalóak és értelmesek, hajlandóak dolgozni (mert máskülönben nem jutnak a családi vagyonhoz), s ha élvezik is a jómód minden lehetőségét, akkor sem kérkednek vele, mert a dicsekedés büdös, és van, akinek fáj is.

Viszont nem a szereplők a legnagyobb bűnösök.

Mindazonáltal, hogy nevetségesnek és felháborítónak tartom ezeket a semmirevaló, közmorálromboló antipéldaképeket, azt gondolom, hogy a valódi felelősség a csatornáé, ami nem csak műsorra teszi, de meg is rendeli ezt a mocskot. Erre mondják azt, hogy van, akinek semmi sem drága.

S ha közben két fokkal hülyébb lesz a nép, az sem baj, akkor majd lehet még gagyibb műsort gyártani nekik, egészen addig, míg nem marad ép agysejtű ember ebben az országban.

Szégyelld magad, TV2, mert sajnos tényleg ezen az úton jársz!”

Valódi Hírek