Elképesztő, hol bukkant fel Kocsis Máté felesége és a Megafon propagandistája: Döbbenetes, mi dagasztja a bukszájukat

Meg sem épült még, de felveszi onnan a pénzt.

Bár már hat éve bejelentették az új, budapesti szuperkórház építését, a sportcsarnokokkal, a városligeti fagyilkos új Nemzeti Galériával és a várbeli építkezésékkel szemben ez a beruházás azóta is áll, jól rámutatva, hogy mi a fontossági sorrend az Orbán Viktor kormányánál.

A kilátások nem túl jók. A Békemenet első sorában rendszeresen ott lévő fideszes vállalkozótól, Tamás Lászlótól megvett terület az M1M7-es autópályák bevezető szakasza és a 7-es, balatoni főút között található, és nem rendelkezik közlekedési kapcsolattal. Így elég érzékenyen érinti a fejlesztés sorsát, hogy a kormány egy tollvonással eltörölte azt a tervet, hogy legyen Budapest határában egy új autópályás és egy főúti csomópont. Ha ugyanis nem lesz megközelíthető a terület, akkor már az építkezés elkezdése sem tűnik logikusnak, mivel a kórház működtetése ellehetetlenülne.

Az építkezés megkezdését az is akadályozza, hogy a 300 milliárd forintra becsült összköltségének nagy részét az Európai Unió helyreállítási alapjából kívánta volna a kormány biztosítani, ám ez az a forrás, amit a jogállamisági problémák miatt az EU visszatart.

Ennek ellenére ez idáig már elment a semmi előkészítésére 8 milliárd forint.

A kórházberuházás projektfelelőse a 2018-ban alapított DBC Dél-budai Centrum Projekt Beruházó és Ingatlanfejlesztő Zrt. A társaság tavaly még 30 munkavállalót foglalkoztatott, most nyolc alkalmazottja van. A társaság vezetője Bedros J. Róbert szerint az állami cég alapítása óta nyolcmilliárd forintot használt fel, ebben benne vannak az eddig elkészült tervekért kifizetett összegek is.

A 24.hu szerint azonban a rossz gazdasági körülmények ugyanakkor láthatóan nem érintik a cég igazgatóságát és felügyelőbizottságát.

Előbbinek a társaság megalapítása óta tagja a Fidesz frakcióvezetőjének, Kocsis Máténak a felesége, aki 2018 óta bruttó 550 ezer forint fizetést vesz fel havonta a cég által közzétett adatok alapján.

Kocsisné Márkus Szilvia kinevezése óta bruttó 34 millió forintot keresett az el sem kezdett kórházépítést irányító társaságnál.

Szintén a megalapítása óta foglalkoztatja a DBC a kormánypárti Megafon Központ vezetőjét és tulajdonosát, aki előbb felügyelőbizottsági tagként, majd immár elnökként kap fizetést. Tagi megbízatásáért bruttó 350 ezer forintot vett fel havonta, elnöki posztján pedig havonta bruttó 450 ezret kap.

Kovács István Gergely – aki egyben az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója – 2018-as kinevezése óta bruttó 24 millió forintot meghaladó fizetést vett fel az egyelőre kétséges megvalósítású kórház projektcégétől.

Valódi Hírek