Mi a fene folyik itt? Lázár kollégája megtörte a csendet, és rögtön cáfolta a felröppent híreket

Tisztázta a helyzetet.

A tervek szerint zajlik a Budapest–Belgrád vasútvonal építése – fogalmazott Tomislav Momirović volt szerb építésügyi, közlekedési és infrastrukturális miniszter a Vajdasági Rádió és Televíziónak a minap.

Korábbi értesülések szerint a kínaiak felhagytak a vasútvonal körüli munkálatokkal, valamint leállították a projekt finanszírozását is – az információk szerint olyan részfeladatokba ütköztek, amelyeket nem tudnak megoldani az európai szabványok szerint.

Momirović szerint ezek az értesülések nem igazak.

„Hát persze, hogy az EU-nak nem tetszenek a kínai beruházások, mert egyes ottani vállalatok akarták megvalósítani ezeket a projekteket, ahogyan a kínaiaknak is ez a céljuk „

– fogalmazott.

A Lázár János vezette Építési és Közlekedési Minisztérium nemrég közölte, hogy a MÁV és vállalkozója között hatályos szerződés szerint folyik a Budapest–Belgrád vasútvonal felújítása.

A tárcavezető azután nyilatkozott, hogy felröppent a hír: az építkezésen dolgozó V-Híd Zrt. – és így Mészáros Lőrinc – emberei és munkagépei egyik napról a másikra átvonultak a Biatorbágy–Szárliget közötti szakasz építkezésére.

(Szabad Magyar Szó/ Nyugati Fény nyomán)

Valódi Hírek