Itt a fotó: Lekapták, ahogy Orbán kezet fogott Zelenszkijjel – a magyar kormányfő arckifejezése magáért beszél

Nem túl őszinte a mosolya.

Beszámoltunk róla, hogy csütörtökön Orbán Viktor mellett Volodimir Zelenszkij is jelen van az Európai Politikai Közösség csúcstalálkozóján a spanyolországi Granadában, így a két egymással nem túl harmonikus kapcsolatban lévő politikus nem kerülhette el egymást. A találkozón végül kezet is fogott a két politikai ellenlábas.

A két politikus kezet fogott a granadai csúcstalálkozón. A magyar miniszterelnök mosolya nem tűnik túl őszintének. (Fotó: AFP/Ludovic Marin)

Itt már nem volt túl vidám a hangulat. (Fotó: AFP/Ludovic Marin)

Mint ismert, az önmagát „békehirdető”-ként beállított magyar miniszterelnök mostanáig nem volt hajlandó egyértelműen elítélni az orosz agresszort. A kormányzat és az ahhoz közel álló egyes politikusok között voltak ugyan olyanok, akik határozottan elítélték Vlagyimir Putyin háborúját köztük az immáron hivatalosan „független”, korábban OV ’22-fülbevalót hordó köztársasági elnök, Novák Katalin is , a miniszterelnök bizonyára politikai érdekből egyik oldal mellett sem állt ki.

Ennek hátterében valószínűleg az áll, hogy a háború kezdetéig nyílt szövetségese volt Orbán kormányzata a putyini Oroszországnak. Mára ez inkább félig-meddig burkolt távolságtartásként jelenik meg a kormányzat politikájában, ugyanakkor Orbánék minden lehetséges eszközzel igyekeznek akadályozni az Oroszországgal szembeni közös uniós fellépést. Persze, a szankciókat végül mindig jóváhagyták.

Valódi Hírek