Orbán nem bír leállni: Újabb vétóval akadályoz egy 79 országot magába foglaló EU-s egyezményt

Hiába kérték, hogy ne tegye.

Három napig ülésezett Mozambikban az afrikai, karibi és csendes-óceáni országok és az Európai Unió Közös Parlamenti Közgyűlése, a végeredmény egy Orbán Viktornak szóló kemény üzenet lett.

A közgyűlésen sok téma szóba került, köztük a az éghajlatváltozás, a világjárvány, a terrorizmus, a szegénység és az emberi jogok.

Az Európai Parlament szociáldemokrata frakciója szerint azonban a közgyűlés az Orbán-kormányhoz intézett széles körben elhangzott felszólításról marad emlékezetes, írta meg a hvg.hu.

A képviselők megkérték Orbán Viktort, hogy végre szüntesse meg az Afrikai, Karibi és Csendes-óceáni Államok Csoportja és az EU közötti megállapodás jóváhagyásának vétóját.

Ez a megállapodás 79 ország és az EU között jönne létre, tulajdnoképpen egy előző ilyen megállapodás folytatása lenne, ez szintén 20 évre szólna.

Az előző megállapodás már rég lejárt, egy ideiglenes hosszabbítás volt érvényben, most a folyamat végéhez közeledve a magyar kormány azt mondja, hogy a magyar parlament nem fogja elfogadni az egyezményt, mert ez erősíti a migrációt.

Úgy teszi mindezt a kormány, hogy a dokumentum tartalmaz egy nagyon fontos kitételt: az aláírók vállalják, hogy küzdenek az illegális bevándorlással szemben és saját polgárait minden további nélkül visszafogadják.

Valódi Hírek