FRISS: Megkérdezték a fideszes Németh Zsoltot a ruszkikat hazazavaró botrányos mondatáról

Szabó Tímea kapta el a Parlamentben a képviselőt.

Szabó Tímeának beszélt arról Németh Zsolt fideszes politikus, hogy tulajdonképpen Orbán véleménye is része az egységes álláspontnak, miszerint: „Ruszkik haza!”

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke Facebook-oldalára feltöltött videóban arról kérdezte Németh Zsoltot, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnökét,

vajon Orbán Viktor is azt vallja-e immár, amit ő, hogy „Ruszkik haza!”.

Az ellenzéki politikus szerint ezzel ugyanis elkezdődne egyfajta átzsilipelés a korábbi Putyin-barát politikáról az Európa-barát politikára.

A béke nem képzelhető el másképpen csak akkor, hogyha Oroszország véget vet a katonai agressziónak és hogyha Ukrajna visszanyeri a teljes területi integritását és szuverenitását — mondta ezúttal jóval árnyaltabban Németh Zsolt.

Szerinte ezt a véleményét terjesztette be a parlamentben is, így az nemcsak a Fidesz, a kormány, hanem az Országgyűlés

egységes álláspontja is.

A fideszes politikus Szabó Tímeának külön is megköszönte, hogy pozitívan értékelte Facebook-posztját, úgy vélte, itt a lehetőség az egyetértés keresésére.

Az őt bíráló fideszes reakciókra nem reagált, arra a kérdésre, hogy Orbán Viktorral beszélt-e a „Ruszkik haza!” bejegyzéséről, csak annyit mondott, nagyon sokszor beszél a kormányfővel, aki

teljes mértékben egyetért azzal az állásponttal, ami egyébként az Országgyűlésnek a határozatában is kifejeződik.

Tehát elítéljük az orosz agressziót és támogatjuk Ukrajna területi integritását. — szögezte le Németh Zsolt, némileg ellentétesen a 12 éve közvetített Fidesz-kommunikációval.

A fideszes politikus azt technikai kérdésnek tartja, hogy miként tudja az ország megőrizni biztonságát. Természetesnek nevezte, hogy a magyar álláspont szerves része az is, hogy nem küldünk katonát, fegyvert Ukrajnába, őrizzük az energiabiztonságot.

Németh Zsolt ezt követően véget vetett a villáminterjúnak, mert az azeri nagykövetet kellett fogadnia.

Videó:

.

Valódi Hírek