Most ez komoly? Kecskemét díszpolgárának választották Matolcsy Györgyöt – egyetlen gond van csupán ezzel

Vajon miért kapta a címet?

Kecskemét Város Díszpolgára címmel gazdagodott a minap Matolcsy György: a jegybankelnök kedden vehette át az elismerést a Magyar Nemzeti Bank friss közleménye szerint.

Matolcsy élete számos ponton kapcsolódik a településhez: édesapja a korábbi Kecskeméti Műterem – később Kecskemétfilm Kft. – egyik alapítója volt. Emellett a jegybankelnök nevéhez köthető, hogy a város a 2000-es évek elején jelentős forrásokhoz jutott, így számos sport- és turisztikai beruházás valósulhatott meg Kecskeméten – részletezte az MNB.

Matolcsy díszpolgári címéről már korábban is írtunk: a Demokratikus Koalíció rámutatott, hogy a jegybankelnök az inflációért kapja a dícséretet.

Kopping Rita, a DK kecskeméti szervezetének elnöke szerint amíg a kormány és a fideszes oligarchák a brutális élelmiszeráraknak „hála” tömhetik a zsebüket, addig a helyi Fidesz így fejezi ki „köszönetét” az MNB elnökének.

Matolcsynak ugyanis hatalmas szerep jutott az Európa-rekorder inflációban, hiszen valakinek a mélységekbe kellett taszítania a forintot – jegyezte meg Kopping.

Kapcsolódó cikk:

https://nyugatifeny.hu/2023/10/03/osszeroskadt-a-forint-az-orban-kormany-belharcai-miatt-dramai-zuhanasnak-indult-az-arfolyam

Valódi Hírek