Mi folyik itt? Egyik percről a másikra szinte a teljes Petőfi rádió stábját kicsapták

Tömegeket rúgtak ki.

A Telex friss értesülései szerint pénteken elbocsátották a Petőfi rádió egyik legfontosabb zenei szerkesztőjét, Borcsik Attilát.

A DJ Izilként is ismert szakember elküldésének hátterében a jelek szerint tömeges leépítés állhat, ugyanis a rádió dolgozói kaptak egy belső e-mailt, miszerint mindenki elbeszélgetésre számíthat péntek délután.

A legújabb információk szerint

a 20 fős állományból 15-18 embernek felmondtak „racionalizálásra” hivatkozva.

Az elbocsátott munkatársak között vannak szerkesztők, műsorvezetők, sőt az elbeszélgetések jelenleg is zajlanak.

Borcsik 2007 óta tevékenykedett a Petőfi rádiónál: többek között az akkori arculatváltás is a nevéhez kötődik, jelenlétének köszönhetően a csatorna elkezdett inkább az alternatív magyar könnyűzenére fókuszálni.

A Petőfi átalakítása mellesleg nem új keletű: tavasszal az MTVA szerződést bontott Demeter Szilárd Petőfi Media Groupjával. A Petőfitől az IKO Kft. vette át a műsorok készítését – mellesleg időközben az értesülések szerint Demeter helyett már Sivák Péter számít az első embernek a PMG-nél. Sivák korábban főszerkesztőként tevékenykedett a rádiónál, helyét Dominik Zsolt vette át.

A rádió jelenleg épp egy nagy tartalmi váltás előtt áll: a tervek szerint vasárnaptól kizárólag magyar zenéket fognak lejátszani, új szlogenjük pedig a következő lesz:

Petőfi rádió – minden magyar”

Valódi Hírek