Villámgyorsan reagáltak Szijjártóék a Nyugati Fénynek: Megszólaltak a miniszter botrányt okozó repülőútjáról

Valami nem stimmel.

160 fős honvédségi gép repítette Szijjártó Pétert a szomszédos Bécsbe – írta a minap Hadházy Ákos a Facebookon. Az országgyűlési képviselő szerint a külgazdasági és külügyminiszter bár kiküldte szolgálati Mercedesét, hogy az osztrák városban azzal közlekedjen, az oda vezető utat mégis repülővel tette meg.

A politikus hangsúlyozta, hogy Szijjártó csupán 1-1 órát spórolt oda- és visszafele, ugyanakkor

repülőútjával 3-4 millió forintnyi közpénzt és rengeteg kerozint sikerült elégetnie.

Az üggyel kapcsolatban kerestük a Külgazdasági és Külügyminisztériumot. Arra voltunk kíváncsiak, meg tudják-e erősíteni, hogy Szijjártó repülővel utazott Bécsbe, és ha igen, mi szükség volt rá, hogy autót is elküldjenek Szijjártóért, továbbá milyen többletköltségeket eredményezett a két jármű párhuzamos közlekedtetése.

A KKM azt állítja: Hadházy álhírt terjeszt, „amit a balliberális média szokás szerint kritika nélkül átvesz és terjeszt”.

Hozzátették:

„A külügyminisztert szállító személygépjármű a bécsi képviselet hivatali autója, amely protokoll szerint szállította a minisztert látogatása során, ahol többek között a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség főigazgatójával, a Roszatom vezérigazgatójával és az osztrák külügyminiszterrel tárgyalt.

Tény az is, hogy Hadházy Ákos rendszeresen felfedezi és szenzációként tálalja, hogy

a külügyminiszter repülővel utazik külföldre annak érdekében, hogy minden munkalátogatás a lehető leghatékonyabb módon valósuljon meg,

ahogy történt ez hétfőn is.”

Valódi Hírek