Nagyon súlyos botrány: Szijjártó bécsi útjáról olyan dolog derült ki, amit biztosan nem akart elmondani a politikus, de gyorsan megérkezett a reakció

És még környezetet is szennyezte.

Bár a szolgálati Mercedesét is kiküldte közúton, hogy helyben azt használja, a luxusrepülőzést mesteri szinten űző Szijjártó Péter nem alacsonyodott le odáig, hogy maga is benne üljön végig.

Ő inkább a 160 fős honvédségi géppel utazott a mindössze 240 km-re lévő Bécsbe.

A közpénzmilliókat elégető értelmetlen luxusutazást a korrupcióvadászatra szakosodott független képviselő, Hadházy Ákos szúrta ki. Mint írta, az autó a miniszter saját propagandavideójában látható, a repülőt pedig a reptéren fotózta le egy honfitársunk és a nyilvános adatbázisból is látható az útvonala.

A képviselő számításai szerint az M1-es autópályán 2,5 óra alatt megtehető út így a reptéri transzferrel együtt nagyjából másfél órájába kerülhetett a külügyminiszternek, tehát azért égetett el 3-4 millió forintnyi közpénzt (és egy csomó légtérszennyező kerozint), hogy odafelé és visszafelé is megspóroljon 1-1 órát.

„Persze ez aprópénz, pár fillér pl. a lélegeztetőgépes gigantikus, 300 milliárdos csaláshoz képest, de mégis sokat elmond arról, a fél diktatúra miniszterei mennyire elrugaszkodtak a valóságtól és mennyire lenézik saját népüket. Ez az elképesztő pénzszórás talán még elmehetett (nem ment el) akkor, amikor a nemzetközi kedvező gazdasági helyzetnek és az EU-s támogatásoknak köszönhetően úgy-ahogy eldöcögött a magyar gazdaság. De ma??? Ebben a gazdasági helyzetben???”

– tette fel a kérdést Hadházy Ákos a Facebook-oldalán.

FRISSÍTÉS:

A Külgazdasági és Külügyminisztériumnak kérdéseket írtunk Szijjártó Péter bécsi repülőútjáról. Ebben a szaktárca cáfolta, hogy a saját hivatali autójával utazott tovább a bécsi repülőtérről a miniszter, egyúttal nehezményezte, hogy „a balliberális média kritikátlanul” leközölte Hadházy bejegyzését.

Azt írták:

A külügyminisztert szállító személygépjármű a bécsi képviselet hivatali autója, amely protokoll szerint szállította a minisztert látogatása során, ahol többek között a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség főigazgatójával, a Roszatom vezérigazgatójával és az osztrák külügyminiszterrel tárgyalt.

Tény az is, hogy Hadházy Ákos rendszeresen felfedezi és szenzációként tálalja, hogy

a külügyminiszter repülővel utazik külföldre annak érdekében,

hogy minden munkalátogatás a lehető leghatékonyabb módon valósuljon meg,

ahogy történt ez hétfőn is.”

Valódi Hírek