Árnyékkormány: Tisztességes fizetést kell adni a buszsofőröknek a magyar államkasszából

Már buszpótló buszokra lenne szükség, annyira kevés a járművezető.

Mivel az Orbán-kormány hagyta tönkremenni az ország legfontosabb vasútvonalát, a felújítás alatt a pótlóbuszokat a Volánbusz rosszul fizetett sofőrjei vezetik: így a buszközlekedéshez nincs elég sofőr, számos járat nem tudott elindul – részletezte Varga Ferenc keddi online sajtótájékoztatóján.

Buszpótló buszokra lenne szükség, különben a vonatpótlókra nem lenne elég sofőr

– tette hozzá a bér- és munkaügyi árnyékminiszter. Az országgyűlési képviselő pár hete tölti be ezt a kulcspozíciót az árnyékkormányban. Megválasztására azért került sor, mert elődje, Kordás László év elején elhunyt, és azóta betöltetlenül maradt ez a tisztség.

Hangsúlyozta: a Dobrev Klára vezette árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra és az emberek államának megteremtésére készül a kormányváltás után.

Kiemelte: olyan országot akarnak, ahol elegendő pénz jut a vasútvonalak karbantartására és a buszsofőrök tisztességes fizetésére a magyarok közös pénzéből. Emellett európai béreket és nyugdíjakat, erős állami egészségügyet és oktatást, a milliárdos elit kiszolgálása helyett pedig igazságos Magyarországot akarnak teremteni – fogalmazott a politikus.

A milliárdos elitet kiszolgáló

kormány ugyanis magára hagyta a hónapról hónapra gürcölő magyarokat:

hagyta elsorvadni az állami szolgáltatásokat, így a vasúti és buszos közlekedést, a kórházakat és az iskolákat is – mutatott rá Varga.

Hozzátette: a hazai vasúti és buszközlekedés összeomlása bizonyítja, hogy az Orbán-kormány nem az embereket szolgálja, hiszen a magyar milliárdos elit sosem élt még olyan luxusban, a nagyvállalatok még sosem sepertek be akkora profitot, mint manapság – eközben a magyarok fizetéseit hónapról hónapra emésztik fel az orbáni megszorítások és az áremelések.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek