Felforrt a talaj Orbánék körül: Kőkeményen üzent a svéd riporter a magyar kormány kirohanása után

Egyre keményebb csörte kezd kialakulni.

A Vlagyimir Putyin kegyét kereső magyar vezetés mindig talál okot arra, hogy akadályozza Svédország NATO-csatlakozását. Ahogy arról nemrég beszámoltunk, az orosz Barátságért Érdemrend büszke birtokosa, Szijjártó Péter amiatt írt aggódó hangú (és pocsék angolságú) levelet Tobias Billström svéd külügyminiszternek, hogy 2019-ben (!) egy tananyagként szolgáló videóban a Népszabadság bezárásával és a CEU ellehetetlenítésével mutatták be a magyar demokrácia hanyatlását. A magyar külügy vezetője álszent indoklása szerint ezek után nincs joguk azt kérni, hogy támogassuk őket.

A hvg.hu szúrta ki, hogy a Financial Times megkeresésére reagált a történtekre Kalle Sandhammar, annak a kis svéd közszolgálati műsorszolgáltatónak a vezetője, amely a magyar kormányt látványosan kiborító oktatóvideót készítette.

Önmagában is örömteli, hogy a magyar politikusok nézik az UR-t

nyilatkozta ironikusan a svéd újságíró, majd már hozzátette:

mélységes tudatlanság azt gondolni, hogy a svéd politikusok ellenőrzik az UR tartalmát.

Mivel Sandhammar bizonyára tisztában van azzal, hogy a fideszesek csupán azt feltételezték a svéd viszonyokról, hogy pont olyanok, mint az itthoniak – talán már meg is van, hogy miről fog szólni a következő oktatófilmjük.

Valódi Hírek