Mi történt Áder Jánossal? A volt köztársasági elnök bezöldült, de valami nem kóser nála

Szerinte a szélenergia szennyezőbb, mint az akkugyártás.

Interjút adott az egykor szebb napokat látott Indexnek a korábbi fideszes köztársasági elnök, Áder János, aki mostanában a saját, állami pénzekkel jól kitömött alapítványa élén zöld megmondóemberként tetszeleg.

Mint megtudtuk a beszélgetésből, az exállamfő jelenleg környezetvédelmi témájú rendezvényeket szervez, és diákoknak tart előadásokat. Utóbbiakat erősen sajnáljuk, ha nekik is azzal a

narancssárga szűrőn keresztül beszél a zöldügyekről,

mint itt, ebben a interjúban.

Megtudhattuk tőle például: nem olyan nagy baj, hogy Magyarországon nem lehet települések 12 km-es körzetén belül (tehát gyakorlatilag sehol) szélerőmű, hiszen az csúnya (sic!), és sem a betonalapzat nem környezetbarát, sem a fémlapát, amit nem lehet újrahasznosítani.

Ellenben az akkumulátorgyártás szerinte előremutató tevékenység, és ennél valahogy nem zavarta, hogy akár lakóházak közvetlen szomszédságában is lehet ezt a súlyosan mérgező tevékenységet folytatni, ami rettentő energiaigényes, és tönkreteszi a vízkészletünket.

Az, hogy a gyárak építéséhez is rengeteg beton kell, valahogy szintén nem került szóba,

az csak a szélerőműveknél volt probléma.

„Szigorú környezetvédelmi normákat kell előírni, legyen szó levegőszennyezésről, talajszennyezésről, vízszennyezésről, és azokat be kell tartatni.”

– jelentette ki Áder, csak hát Göd, Bátonyterenye és többi példa alapján tudjuk, hogy ez Magyarországon mit jelent: éppen az ellenkezőjét.

Valódi Hírek