Nem csitul a balhé: Újra megszólalt a hamisítással vádolt baranyai polgármester (+videó)

Mi történt a kisvárosban?

Ahogy korábban írtuk, Kozármisleny független polgármesterét hűtlen kezeléssel és közokirat-hamisítással vádolja a hatóság. Bíró Károly ellen több más eljárást megszüntettek, a baranyai rendőrség friss közleménye szerint több ügy évek óta tartó nyomozását sikerült lezárniuk.

„A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt folytatott nyomozást. Az iratokat nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlenség és közokirathamisítás bűntette miatt befejezési javaslattal küldte meg a főügyészségnek”

– ezt már Csordás Hajnalka, a Baranya Vármegyei Főügyészség szóvivő helyettese mondta az ATV Híradónak.

Eközben a település polgármestere is nyilatkozott: elmondása szerint a városházán minden számla és dokumentum megtalálható. Meglátása szerint

„óriási a politikai nyomás és teher a nyomozó hatóságokon és az ügyészségeken”.

Közölte: a bíróságon kell tisztázniuk, hogy Kozármisleny egy példás kisváros, rendezett az adminisztráció, a számlák is rendben vannak.

Horváth Csaba politológus az ügy kapcsán kifejtette: régóta megfigyelhető egyfajta negatív kampány egy-egy karakter ellen. Lényege, hogy a média olyan részleteket közöl a célzott személyről, amelyek később nem is bizonyosodnak be.

„De nem is ez a lényeg, hanem a besározás, mert a kiigazítást egyáltalán történik, akkor nem olvassa senki sem. Tehát most ez a folyamat kezdődött el”

– tette hozzá.

(atv.hu nyomán)

Valódi Hírek