Óriási a baj: Ázsiai vendégmunkásokkal palástolnák a munkaerőhiányt egy hazai szociális intézményben

Ausztriába vándorolnak a magyarok.

Az ellátottak érdekében a Soproni Szociális Intézmény a 270 dolgozója mellé 20 fő thai munkaerőt kölcsönöz, akik a képzett magyar személyzet mellett, az ő munkájukat segítve, a felügyeletük alatt fognak majd dolgozni – közölte Facebook-oldalán az intézmény.

Ismert jelenség, hogy Sopron környéke reggelente kiürül, mert a város nagy része Burgenlandba jár dolgozni. Így pedig nem meglepő, hogy nemcsak munkahelyek, hanem teljes szakmák üresedtek ki a megyében. Ennek pedig egyszerű oka van: az osztrák határon túl a magyar fizetések többszörösét kereshetik meg a munkavállalók.

Egy munkaerő-közvetítő szakember kiemelte, hogy annyiért, amennyit fizetni kell a kölcsönző cégnek, illetve a thai vendégmunkásoknak a szállásukkal együtt, már magyar szakembereket is találnának – ha lennének.

A KSH adatai szerint tavaly 14 százalékkal,

81 ezerrel nőtt a külföldi munkavállalók száma.

A következő években újabb 500 ezer munkáskézre lesz szükség Magyarországon a leendő beruházások miatt, ezért elengedhetetlenül szükség lesz harmadik országból érkező munkavállalókra

idézte beszámolójában a Telex Czomba Sándor, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkárának korábbi kijelentéseit. Ezt szintén megerősítette Orbán Viktor kormányfő is, hozzátéve: ez nagyon sok kérdést vet fel.

(Soproni Szociális Intézmény/Facebook)

Kapcsolódó:

Kiderült, mennyiért csábítják Magyarországra az Indiából érkező női kamionsofőröket

Borul a bili: Kártyavárként omlik össze az Orbán-kormány politikája – özönlenek a vendégmunkások Magyarországra

https://nyugatifeny.hu/2023/07/21/kitort-a-botrany-agardon-kokemeny-uzenetet-kuldtek-az-orban-kormanynak-a-vendegmunkasok-miatt-video

Valódi Hírek