Kiderült, mennyiért csábítják Magyarországra az Indiából érkező női kamionsofőröket

Változott a helyzet a vendégmunkások ügyében.

Női teherautó-vezetőket toboroz Indiából Magyarországra a dán Baton Transport leányvállalata, a Baton Transport Hungary, méghozzá 700 ezer forintos álomfizetésért – írta a Blikk. A vállalat ügyvezető igazgatója, Claus Normann Hansen közölte, első körben 25 indiai nőt keresnek, akik teherautó-vezetőként dolgoznának a cég magyarországi kirendeltségén, a következő öt évben pedig akár 800 nőt is felvehetnek.

Az információk szerint az indiai nőknek hat hónapos képzésen kell részt venniük, mielőtt kamionsofőrként dolgozhatnak Magyarországon. A jelentkezéshez általános iskolai végzettség és angoltudás elegendő.

A jelölteknek kétéves szerződést ajánlanak, amely később meghosszabbítható is lesz, és

miután megkapják a tartózkodási engedélyt Magyarországon, a családjukat is áthozhatnák.

Mindez pedig azért is különös, mert a november 1-jén életbe lépő, vendégmunkásokra vonatkozó törvény alapján „a vendégmunkások számára kiállított tartózkodási engedélyt legfeljebb két év határozott időtartamra lehet igényelni és az időtartam maximum egy évvel hosszabbítható meg”.

Ha 3 évnél tovább foglalkoztatja a munkaadó a külföldi állampolgárt, úgy pedig újabb kettő plusz egy évre kérelmezhető a vendégmunkás-tartózkodási engedély Magyarországon a tartózkodási engedély lejárta előtt. A szabályozás egyébként – elvileg – nem engedné meg a vendégmunkások családegyesítését és letelepedését sem.

Kapcsolódó:

Borul a bili: Kártyavárként omlik össze az Orbán-kormány politikája – özönlenek a vendégmunkások Magyarországra

https://nyugatifeny.hu/2023/06/22/lehull-a-lepel-orbanek-ujabb-terverol-kiderult-miert-kell-nekik-tizezer-vendegmunkas-a-fulop-szigetekrol

Valódi Hírek