Mi történt? Kövér László szoknyája mögé bújt Semjén Zsolt, amikor Vadai Ágnes nekiszegezett egy fontos kérdést

Hárított a házelnök.

„Hány türelmes ember van még a volt és jelenlegi KDNP-sek között?” címmel tette fel Vadai Ágnes írásbeli kérdését Semjén Zsoltnak.

A DK alelnöke arról kérdezte a miniszterelnök-helyettest, hogy ő is osztja-e volt KDNP-s képviselőtársa, Pálffy István álláspontját, aki a HírTV Napi Aktuális című műsorában azt mondta, hogy: „bizonyos türelemmel kétségkívül kell lenni egy olyan betegség felé, iránt, mint a pedofiloké”. Pálffy Istvánt az adás után azonnal kirúgták a csatornától.

Vadai Ágnes kérdésére Semjén Zsolt helyett Kövér László válaszolt. Az Országgyűlés elnöke Semjén kérésére visszautasította a kérdést.

„Pálffy István nem tölt be kormányzati tisztséget, az írásbeli kérdésben hivatkozott véleménynyilvánítása pedig nem tartozik a Kormány feladat- és hatáskörébe”

replikázott Kövér László.

A pedofíliával kapcsolatban nem ez az első eset, hogy szűkszavúan fogalmaz a kormány: Kaleta Gábor volt perui nagykövet például pár éve egy ilyen botrányba bukott bele, a történtekről elhangzott információkat pedig 10 évre titkosították.

A volt diplomata számítógépén mellesleg 19 ezer gyerekkorúakról készített pornográf képet találtak, így meg is fosztották a nagyköveti posztjától.

Kapcsolódó:

Most érkezett: Ordas balhé lett Pálffy István első munkanapjából, azonnal kicsapták a HírTV-től

Kitört a pánik a Fideszben Pálffy István hétfői botránya után: Sorra tüntetik el a nyomokat a műsorvezetőről

 

Valódi Hírek