Munkahelyek tömkelege van veszélyben: Nagy Márton komoly figyelmeztetést adott ki

A magasan képzettek is retteghetnek.

A munkahelyek 24 százalékát veszélyezteti a mesterséges intelligencia (AI) Nagy Márton szerint. A gazdaságfejlesztési miniszter az Indamedia által megrendezett AI Summit konferencián hétfőn azt mondta, Magyarországnak rá kell kapcsolni, mert

a digitalizáció nagyon alacsony szinten van nálunk.

Nagy úgy véli, az AI fenyegetést jelent a munkaerőpiacon: elveszi majd a munkahelyeket, és nemcsak az alacsonyan, de a magasan képzett munkavállalói pozíciókért is bejelentkezik. Ezért időben fel kell rá készülni.

„Az AI nem adatokat elemez, hanem következtet, ebből adódóan sokkal gyorsabb, mint a kvantumszámítógépek. Pekingben azt láttam, hogy 30 perc alatt megcsinálta, amit egy kvantumszámítógépnek 30 óra volt”

– emelte ki.

Mindezek mellett azonban leszögezte, hogy a technológia „házakat nem épít”, utalva ezzel arra, hogy a fizikai munkát még nem tudja elvégezni. A gazdaságfejlesztési miniszter azt mondta, hogy 2024-ben érkezik az új magyar AI-stratégia.

A Nyugati Fény egyébként használta már a mesterséges intelligenciát. A ChatGPT nevű chatbottól megkérdeztük, mennyire van képben Orbán Viktor korrupciós ügyeivel. Vonatkozó cikkünket >>ITT<< tudod elolvasni.

(Index nyomán)

Valódi Hírek