Mi folyik itt? Sürgős bejelentenivalója akadt a MÁV-nak szombaton

Ezt időben közölni akarták.

„Az Adria InterCity-vel még szeptember végéig, az utószezonban is kedvező áron utazhatnak az utasok a tengerpartra”

– állt a MÁV szombati közleményében, amelyben kifejtették, már augusztusban meghaladta a Splitbe közlekedő Adria InterCity-vel utazók száma a 2022-es eredményt, továbbá népszerű a Retró Istria Expressz is, amely Rijekába és Koperbe szállítja az utasokat.

Mint írták, az utasok kétharmada már a tavaszi elővételes időszakban megvásárolta a jegyét – véleményük szerint ehhez nagyban hozzájárult az online jegyváltási lehetőség is. Az utasok fele ugyanis már az internet segítségével foglalt helyet a járatokra.

„Az idei évben a főszezon után is, szeptember 27-ig indul Budapestről minden kedden, pénteken és vasárnap, míg Splitből hétfőn, szerdán és szombaton. A Keleti pályaudvarról 18:45-kor gördül ki és a pihentető éjszakai utazás után 9:44-re érkezik az Adriai-tenger partján fekvő Splitbe. Visszafelé 17:55-kor indul Splitből, Budapestre másnap 9:35-re érkezik”

– osztották meg a nemzetközi járat menetrendjét. Hozzátették, az IC-re a főváros mellett Székesfehérváron, Siófokon, Fonyódon, Balatonszentgyörgyön, Nagykanizsán és Gyékényesen lehet felszállni.

Megjegyezték: aki idén még nem járt a tengernél, az akár egyetlen napközbeni látogatással bepótolhatja a lemaradást.

Kapcsolódó cikkek:

Lehet még fokozni: Újabb veszély leselkedik a vasútra – keményen kiosztották Lázár Jánost

https://nyugatifeny.hu/2023/08/30/lazar-janos-elrendelte-az-egyik-fontos-vasutvonal-felujitasat-de-valami-egeszen-varatlan-dolog-tortent

Valódi Hírek