Itt van Semjén Zsolt nagy bejelentése: A miniszterelnök-helyettes elárulta, hol épül a jövő

Az iskolának lényege a szellem, a tudás művelése és átadása – mondta.

„Ahol templom és iskola épül, ott van jövő,

ahol gyerekek vannak, ott is van jövő, így a józsaiaknak is van jövőjük”

– rögzítette Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Debrecen-Józsa városrészen épülő Szent György Katolikus Általános Iskola alapkőletételi ünnepségén csütörtökön.

A kereszténydemokrata politikus azt mondta: „az egész országban nagy az igény” az egyházi iskolákra, mert azokban „az ember teljes természete, antropológiai valósága meg tud jelenni az ember test, szellem, lélek összetettségében és egységében”.

Hozzátette: a kereszténység mindig tudta, hogy „a test jó, Isten által teremtett érték”, az iskolának pedig – mondta – lényege a szellem, a tudás művelése és átadása. Ugyanakkor az egyházi iskolák különlegessége, ami semmilyen más iskolában nincs, az a kápolna, mert – fogalmazott Semjén Zsolt – „az ember nemcsak test és szellem, hanem test, szellem, lélek összetettsége és egysége”.

A miniszterelnök-helyettes úgy vélte: az egyházi iskola az egész embert nem csak oktatja, de neveli is „olyan erkölcsi rend alapján”, aminek a végső garanciája maga az Isten.

„Ezért van, hogy az örök a tízparancsolatnál »működőképesebb« (…) erkölcsi tanítást soha senki, semmilyen ideológia nem tudott adni, mégpedig azért, mert

Isten nélkül végső soron nem lehet erkölcsöt megalapozni”

– magyarázta a politikus, hozzátéve, az egyházi iskolák az egész társadalmat gazdagítják.

(MTI)

Valódi Hírek