Kitiltották a nyilvánosságot a rendezvényről, ahol Rogán Antal fog szónokolni

Vajon mi az oka ennek?

Háború és béke címmel tart előadást a nyilvánosság számára szinte láthatatlan, korábban azonban a leggyakrabban szereplő celebminiszter, Rogán Antal. Az előadás alcíme Gazdasági lehetőségek az orosz-ukrán konfliktus árnyékában, amely arra utal, hogy valamilyen gazdaságpolitikai iránymutatást tart majd pártjának és a híveknek az Orbán-kormány következő időszakban várható intézkedéseiről.

Mint beszámoltunk róla, az eddigiekkel ellentétben a nyilvánosság kizárásával fog zajlani a Tranzit nevű kormánypárti rendezvénysorozat, amelyet Tihanyban tartanak augusztus 24-e és 27-e között. Az eseményen rendszerint felsorakozik az Orbán-kabinet apraja-nagyja és további mértékadó fideszes politikusok. A Tranzitra rendszerint meghívnak vitázni ellenzéki politikusokat is. Az esemény egyébként az őszi politikai évad nyitányának is tekinthető.

A miniszterelnök 2012 után először vesz részt az eseményen – a kormányfüggetlen sajtót rögtön ki is tiltották a rendezvényről. A nyilvánosság előtt régóta nem nyilatkozó Rogán így gond nélkül, csupán a Fidesz-barát médiumok és egyéb vendégek körében szónokolhat.

Valódi Hírek