Kiadták a kilövési engedélyt Mészárosra Orbánék? Ráküldték a felcsúti milliárdosra a bűncselekmények feltárásával foglalkozó hatóságot

Egyre gyanúsabb, ami történik.

Az Orbán-kormány által az Európai Unió követelésére gründolt korrupcióellenes szervezet, az Integritás Hatóság látókörébe került a Püspökladány–Biharkeresztes vasútvonal felújítása, amelynek Mészáros Lőrinc egyik cége, az R-Kord is a kivitelezője – tudta meg a Szabad Európa.

A portál értesülése szerint az R-Kord több alvállalkozóját nem fizette ki.

A GSM-R nevű vasútinformatikai rendszer fejlesztésében részt vevő cégek közül például többen is pórul jártak, a káruk összességében több száz millió forint. A károk egy részét időközben megfizették, azonban többen még mindig várnak a pénzükre.

A beruházás emellett sokat csúszik, a felújításnak már el kellett volna készülnie. Ez szintén gyanúra ad okot; így került az Integritás Hatóság célkeresztjébe a vasútvonal-rekonstrukció.

A hírportál megkeresésére a hatóság úgy reagált:

értesültek az esetről, és figyelemmel kísérik a beruházást.

Nemrég beszámoltunk a Mészáros–Várkonyi házaspár luxusjachtos nyaralásának fontosabb mozzanatairól. Friss fejlemény, hogy Gulyás Gergely kisebb jachtot és több szerénységet javasolt a felcsúti oligarchának. Korábban pedig Pesty László nehezményezte a Lölő-jelenséget, a válsággal küzdő lakossággal szemben egyre nagyobb rongyrázást tanúsító vállalkozó magatartását. A fenti események gyanús egybeesése tükrében nem túlzás a felvetés: lehet, hogy Mészáros Lőrinc kihullott az Orbán-kegyeltek köréből.

Valódi Hírek