Ebből balhé lesz: Orbánék hiába ígérték az ellenkezőjét, mégis bezárnak egy fővárosi intézményt

Az „ideiglenes bezárásokból”, állandó jellegű bezárások lettek.

A Magyar Posta még 2022 őszén a rezsikrízisre hivatkozva jelentette be, hogy országszerte bezárja postahivatalait „ideiglenesen”. Majd februárra „váratlanul” kiderült: nincs mód az „ideiglenesen” bezárt posták újranyitására, ugyanis az önkormányzatok kérelmei és jelzései ellenére

állandósították a zárva tartásukat.

Az intézkedéssorozat a III. kerületieket is érzékenyen érintette, mert náluk is bezártak egy postát, ezért több alkalommal írásban és személyesen is kereste Kiss László polgármester az ügyben illetékes minisztériumot – hívták fel a figyelmet közleményükben.

Emlékeztettek, hogy az utolsó levélváltás alkalmával Fónagy János, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium államtitkára a postapartneri programba jelentkezésre biztatta önkormányzatukat. Fónagy államtitkár ezt az alábbiak szerint tette:

„A Magyar Állam és a Magyar Posta Zrt. által kötött Egyetemes Postai Közszolgáltatási Szerződés kiemelt feladatként fogalmazza meg a Társaság számára, hogy a postai szolgáltatásokat mindenki számára elérhető áron

és ugyanolyan színvonalon nyújtsa.

E célok elérése érdekében a Társaság új postapartneri programot indított el, melynek keretében lehetőséget biztosít, hogy a posták működtetésében önkormányzatok, vállalkozások (pl. élelmiszerboltok, gyógyszertárak, bankfiókok) és egyéb partnerek is még nagyobb számban vegyenek részt.

A postai feladatok a már meglévő vállalkozói vagy szolgáltatói tevékenység mellett végezhetők, így az érintett partnerek egyszerre növelhetik az ügyfélkörüket és árbevételüket.

Ez a kerületi lakosok számára is előnyös, hiszen

a postai szolgáltatásokat továbbra is helyben, a kerületben, a korábbinál akár hosszabb nyitvatartási időben és több szolgáltatással egyidejűleg vehetik igénybe.”

Ugyanakkor az önkormányzat százszázalékos tulajdonában álló Óbuda-Békásmegyer Piac Igazgatóság – élve a lehetőséggel – kérelmet nyújtott be, hogy a Békásmegyeri Piac postapartnerré váljon.

Régi lakossági igény, hogy a nagy forgalmú csarnokban lehessen levelet, csomagot feladni, csekket befizetni – írták.

A Magyar Posta válaszában megköszönte regisztrációjukat, azonban azt írták: a megadott címen (1039 Budapest, Heltai Jenő tér 1.) és környezetében

nem kívánnak postapartneri rendszert működtetni.

(24.hu nyomán)

Kapcsolódó:

Elindult a lavina: Tömegével mondanak fel a Magyar Posta dolgozói

Most érkezett: Kiderült, miért trükköztek Orbánék a posták bezárásával

https://nyugatifeny.hu/2022/11/04/hatalmas-kamu-hogy-a-magyar-posta-ideiglenes-zarja-be-orszagszerte-hivatalait-a-dolgozok-szerint-nem-lesz-ujranyitas

Valódi Hírek