Váratlan fordulat: Nyomozást indított a rendőrség a nyírmártonfalvai lombkoronasétány ügyében

Gyanút fogtak.

Hamis magánokirat felhasználása miatt már a rendőrség is nyomoz Nyírmártonfalván, ahol a fideszes polgármester rossz néven vette, hogy a lombok nélküli lombkoronasétányát kinevette egy önkormányzati dolgozó a Facebookon – derült ki az RTL Híradó csütörtök esti adásából.

Szinte az egész világ figyelemmel kísérte, hogy Filemon Mihály, Nyírmártonfalva fideszes polgármestere fák nélküli lombkoronasétányt alakított ki a település határában, amelyre egyébként 60 millió forint EU-s pénzt is kapott. Az ügy futótűzként terjedt el az interneten. A közösségi oldalakon rengeteg mém és vicc is született az abszurd esettel kapcsolatban.

A fideszes polgármester azt nehezményezte, hogy a fák nélküli lombkoronasétányát egy mosolygós emotikonnal nevette ki Facebookon egy önkormányzati dolgozó, Magyar Petra, aki a helyi önkormányzatnál szociális gondozóként közfoglalkoztatott.

A polgármester nem vette vette igazán a lapot, ugyanis felhívta a nőt, akivel azt közölte:

„Picit gondolkozzál, hogy mit csinálsz!”

Filemon Mihály később azt is tudatta: Magyar Petra ellen belső vizsgálat indult, és állítólag az egyik gondozottja is bepanaszolta, mondván, „rosszul végzi a munkáját”.

Az idős asszony viszont elmondta, őt félrevezették. Minderről telefonon beszélt Magyar Petrának, aki rögzítette is a beszélgetést.

„Én szerettelek téged, lehet, hogy én is annak írtam alá, hogy semmi nem volt kitöltve. De nem láttam!

Egy üres papírt láttam én is”

– mondta.

A rendőrség vizsgálatot rendelt az ügyben arra vonatkozóan, hogy a panaszlevél valódi-e.

Videó:

Valódi Hírek