Tovább dúl a vihar: Megszólalt a „lombkoronás” polgármester által kirúgással fenyegetett közmunkás

Magyarország, 2023.

Filemon Mihály nyírmártonfalvi polgármester az irodájába rendelt egy közmunkást, miután a nő mosolygós szmájli emotikont mert rakni a Facebookon egy ismerőse képe alá, amelyen a polgármester lombok nélküli lombkoronasétánya látható.

A nő arról számolt be, hogy a polgármester kirúgással fenyegette meg, erről felvételt is készített. A polgármester kedden azt közölte, nyilatkozni nem akar, de az RTL Híradónak megjegyezte, belső vizsgálat indult a nő ellen, mert nem jól dolgozik.

A nő húsvétkor látogatta meg ismerőseivel a turistalátványossággá lett lombok nélküli lombkoronasétányt Nyírmártonfalván, amelyről egy fotót is megosztott a barátja a Facebookon. A nő szociális gondozó, akit közmunkásként foglalkoztat az önkormányzat.

„Vicces volt, és mertem egy nevető fejet hozzá tenni”

– mondta, majd arról is beszámolt, hogy húsvét vasárnap este felhívta őt a polgármester, erről pedig a nő hangfelvételt is készített.

„- Le kéne venni a röhögős fejet.

– Milyen röhögős fejet?

– Amit kiraktál. Amit kiraktál. Meg kedd reggel be kell jönnöd az irodába, jó? Egyelőre ennyit akartam neked mondani.

Egy picit gondolkozzál, jó, hogy mit csinálsz!”

– hangzott el a párbeszéd.

A nő mindezt fenyegetésként élte meg, ezért a keddi találkozót is rögzíteni akarta, viszont a polgármester követelte tőle, hogy tegye a telefonját az asztalra. Ezt a közmunkás többször is megtagadta, ezt követően azonban a polgármester rövidre zárta a beszélgetést: közölte, mindent elmondott, és küldeni fogja a papírokat.

A nő úgy gondolta, a polgármester a felmondására céloz, azonban azóta sem kapott ilyen jellegű hivatalos papírokat. Az esetről készült hangfelvételeket Hadházy Ákos hozta először nyilvánosságra.

„Innentől kezdve Nyírmártonfalva már nemcsak az európai uniós pénzek elherdálásának a jelképe, hanem a fideszes hatalmi arroganciának is a jelképe”

– közölte a politikus.

A nő hangsúlyozta, azt szeretné, hogy a polgármester hasonlókat ne tehessen meg másokkal:

„Azt szeretném, hogy a polgármester ilyen szinten ne tehesse ezt meg az emberekkel. Nemcsak velem, hanem itt még vannak olyan emberek, akik ide vannak utalva, és nem tudnak ugrálni másfele dolgozni.

Ezt a sakkban tartást én nem tartom igazságosnak.”

Filemon Mihály polgármestert kedden érte el telefonon a csatorna. Közölte, nem akar nyilatkozni, belső vizsgálat folyik, amely elmondása szerint azért indult, mert a nő „nem dolgozik jól„. Azt ígérte, hogy ha a vizsgálatnak vége, tájékoztatni fogják a közvéleményt. A hangfelvétellel kapcsolatos kérdésekre a polgármester nem válaszolt – hangzott el a riportban.

Videó:

A botrányos hangfelvétel alább hallgatható meg:

(Hadházy Ákos/Facebook)

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2023/04/04/kiakadt-a-lombkoronasetanyt-epitetto-polgarmester-meglepo-lepesre-szanta-el-magat

Valódi Hírek