Meglepő fordulat: Váratlan helyről kapott meghívást Orbán Viktor

Mit lép Orbán?

Beregszászban találkozott a kárpátaljai magyar közösség képviselőivel Volodimir Zelenszkij ukrán elnök – írta a kiszo.net. Babják Zoltán, a Beregszászi kistérség polgármestere közösségi oldalán arról tájékoztatott, hogy kárpátaljai munkalátogatása során Zelenszkij ukrán államfő Beregszászban is látogatást tett. Az itt tartott megbeszélésen köszönetet mondott az átmenetileg Kárpátalján tartózkodó menekültekkel való törődésért.

Zelenszkij kiemelte: az Ukrajnában élő magyar közösség képviselőivel első alkalommal került sor egy ilyen formátumú találkozóra.

„A találkozón alkalmam volt hangsúlyozni, hogy Volodimir Zelenszkij az első ukrán elnök, aki a magyar nyelvet is használta újévi köszöntőjében. E gesztus igazán kedves jelzés volt magyar közösségünk számára. Köszönetet mondtam továbbá, hogy időt szakított városunk felkeresésére, és tartalmas megbeszélést folytatott a jelenlévőkkel”

– közölte Babják Zoltán.

A tájékoztatóból kiderül, hogy Barta József, a megyei tanács KMKSZ-frakciójának vezetője a találkozón kitért az átdolgozásra szoruló oktatási törvény kérdésére, és arra kérte az ukrán elnököt, hogy gyorsítsa fel a kormányközi bizottság munkáját annak érdekében, hogy egyensúlyba hozza a szükséges feltételeket a magyar közösség viszonylatában.

Volodimir Zelenszkij köszönetet mondott a magyar közösségnek a háború alatt végzett tevékenységükért.

„Köszönöm mindazt, amit most, ebben az embert próbáló időszakban tesznek.

Ez nagyon fontos. Köszönöm, vigyázzanak magukra. Még csak most kezdtük a párbeszédet. Biztos vagyok benne, hogy minden kihívással megbirkózunk.

Egészséget és győzelmet kívánok önöknek”

– mondta az ukrán elnök, aki találkozót tartott a magyar közösség képviselőivel, ukrán fegyveres erők Nyugat nevű parancsnokságának katonáival, illetve a 101-es területvédelmi alakulat tagjaival.

A jelenlévő katonákat állami kitüntetésben részesítette, továbbá emlékeztetett mindenkit arra, hogy jelenleg is folyik az ukrán doktrína kidolgozása, amely vázolja majd az állam átalakulásának fő irányait.

Volodimir Zelenszkij Twitter-oldalán is beszámolt a találkozóról.

Az RTL Híradó beszámolója szerint Volodimir Zelenszkij azt is jelezte, hogy szívesen meghívná Orbán Viktort Kárpátaljára egy kétoldalú tárgyalásra, hogy egyeztetéseket folytassanak a két ország közti vitás kérdések tisztázása érdekében.

Videó:

(rtl.hu / Volodimir Zelenszkij/Twitter nyomán)

Valódi Hírek