Nemzetközi botrány: Rendkívül súlyos dologgal vádolta meg Orbán Viktort egy szlovák lap

Orbán alatt sikeresen telepítették a gulyásfasizmust – írták.

Szlovákia egyik legolvasottabb lapjának, az SME online felületén jelent meg a noviny.sk kommentátorának véleménycikke, amelyben a szerző többek között arról írt: mindig amikor „Magyarország hivatalos képviselője hangosan siránkozik a trianoni igazságtalanság miatt, ezzel óhatatlanul sajnálatát fejezi ki a szomszédok területi integritása – a hazája rovására – miatt”.

„Magyarország még mindig nem békélt meg területeinek elszakadásával”

– írták a cikkben.

Hozzátették: ez az érzés megegyezik azzal, amikor az Orosz Föderáció tisztviselői kifejezték sajnálatukat a Szovjetunió összeomlása miatt.

„A dolog logikája kérlelhetetlen, Magyarország még mindig nem békélt meg területeinek elszakadásával, és

ha lehetőség adódna rá, Oroszországhoz hasonlóan cselekedne”

– fogalmazott a cikk szerzője, Juraj Buzalka, aki szerint Orbán Viktor stratégiailag a várható élettartamán túl is tervezhet, hiszen biztosította, hogy hatalma nem ér véget a választási ciklus végével”.

„Még a gulyásfasizmusnak is, szükségszerűen nacionalistának kell lennie”

– jegyezte meg.

„A Kreml-rezsim klónját vezette be otthon, kevesebb erőszakkal és nagyobb adag száraz kenyérrel mindenki számára. Kádár János alatt a Szovjetunió vazallusaiként a magyaroknak sajátos gulyásszocializmusa volt,

Orbán Viktor alatt sikeresen telepítették a gulyásfasizmust”

– mutatott rá, kiemelve, a választások már nem kötelezőek, reálisan szabadok, de

nem sokkal szélesebb a választási lehetőség, mint 1989 előtt.

A fasizmusnak, még a gulyásfasizmusnak is, szükségszerűen nacionalistának kell lennie, és szüksége van egy külső ellenségre, akitől megvédi a nemzetet. Oroszországgal mint szövetségessel ez a Nyugat lesz, annak minden értékével együtt, mint például az emberi jogok és a jogállamiság – írták a szlovák lap cikkében.

(komentare.sme.sk/mandiner.hu nyomán)

Valódi Hírek