Mi jön most? Hatalmas drágulás mellett meglepetések is fogadják a vásárlókat keddtől

Meglepő dolgokat figyelhetünk meg.

Mint írtuk, augusztus 1-jével véget ért az árstopok időszaka, egyes üzletekben kezdődik a 15 százalékra emelt kötelező akciózás.

A napi.hu utánajárt az árváltozásoknak: pontosan arra voltak kíváncsiak, hogy drágulás, stagnálás, vagy árcsökkenés tapasztalható a boltokban.

Mint írták, általánosságban megfigyelték, hogy az árstopos termékeket körülbelül azonos áron kínálták az üzletek hétfőn. A hírportálnak nyilatkozó bolti alkalmazottak szerint az intézkedés kivezetése előtt érezhető volt, hogy

bizonyos termékek iránt megnőtt a kereslet.

Meglátásuk szerint a vevők igyekeztek cukorból, lisztből, étolajból, tartós tejből betárazni a keddi nagy meglepetés előtt. Augusztus elsején ugyanis már teljesen más árak várták a vásárlókat az üzletekben.

A boltosok már most látják, hogy pár hétre még szükség lesz a kereslet alakulásának megállapításához, a vevők ugyanis egyelőre a kivárás mellett döntöttek, figyelik az árak alakulását.

A hírportál szerint egyes termékek olcsóbbak, amíg mások drágábbak lettek: a búzafinomliszt bizonyos üzletekben körülbelül 50 forinttal drágult. Az étolaj viszont például több helyen olcsóbb lett, mint amennyit július 31-éig fizetni kellett érte. Hasonló fordulat figyelhető meg a tyúktojás esetében is, amely szintén több tíz forinttal olcsóbb lett.

A sertéscombra ára jelentősen nőtt,

csirkemellről pedig 1500 forintért már aligha álmodozhatunk.

A kisebb üzletekben már az intézkedés kivezetése előtt is több alapélelmiszer hiányzott a polcokról – a vevők gyorsan elkapkodták azokat. Kedden itt is akciókkal szembesültek a vásárlók, így például a csirkemellet 1599 forintért lehetett kapni, de a saját márkás termékek is egyre inkább előtérbe kerülnek, ha a spórolás a cél.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek