Orbán Balázs csúnyán kifakadt, miután tömegével tiltakoznak az elfideszesítés ellen a Libri szerzői

Most meg az írókra sértődött meg.

Orbán Balázs, a Mathias Corvinus Collegium – fideszes káderképző, továbbiakban: MCC – kuratóriumi elnöke, a miniszterelnök politikai igazgatója interjút adott a Mandiner nevű fideszes portálnak.

A lapnak arról beszélt az MCC-vezér, hogy elsősorban azok az írók tiltakoznak a Libri felvásárlása ellen, akik nem valami népszerűek, és így akarják reklámozni magukat.

„Úgy látom, azok az írók balhéznak most elsősorban,

akiknek az eladási számai rosszul állnak,

és jól jön nekik az ingyenreklám.

Akiknek az eladási számai rendben vannak, még ha nem értenek is egyet a kormány politikájával, nem csapnak extra hírverést, normálisan közelítik meg a kérdést”

– magyarázta Orbán politikai igazgatója.

Mindezt bizonyára azért mondta a párthű zsoldos, mert megsértődött azokra az írókra, akik bírálták a Libri felvásárlását.

A káderképző egyik legfőbb vezére hozzátette: „továbbra is azok a kötetek kerülnek a polcokra, amelyek olvasói igényre tarthatnak számot. Amelyek meg nem, azok nem lesznek a polcon”.

Orbán Balázs egyébként azt egyáltalán nem tartja problémásnak, hogy a Fidesz egyik leghűségesebb propagandistájának,

Deák Dánielnek az „alkotásai” kiemelt helyre kerülnek a Libriben.

Arról hírportálunk is beszámolt, hogy a káderképző (MCC) alapítványa immáron a Libri 98,41 százalékát fölvásárolta, így hát a könyvkiadót teljes egészében bekebelezték Orbán Viktor legfőbb szövetségesei.

Valódi Hírek