Fél órán át feküdt a betonon egy asszony az utcán, mire kiért hozzá a mentő

Csak egy véletlennek köszönheti a gyors segítséget.

Fél órán keresztül feküdt életveszélyes állapotban egy asszony a járdán, mire a mentők kiértek hozzá: a járókelők próbálták meg ellátni a sérültet – írta a Blikk. Az incidens kedd este történt.

„Délután egy óra körül jártam arra, akkor az idős asszony már az aszfalton feküdt. Sokan álltak körülötte, és többen azt mondták, már legalább 20 perce hívták a mentőket, de még sehol nincsenek.

Nem értették, mire várnak, miért nem jönnek még”

– mondta a lap egyik olvasója, Klaudia. A szemtanú arról is beszámolt, hogy a sérült nő ugyan eszméleténél volt, de rengeteg vért veszített.

„Tudtam vele néhány szót váltani. Elmondta, hogy Magdinak hívják, és csak azt hajtogatta, hogy jól van, minden rendben vele. Aztán pedig azt rebegte, hogy valaki vigye haza”

– mondta Klaudia.

A lap arról írt, hogy véletlenül éppen arra járt egy doktornő, aki ellátta az asszonyt, és bekötözte fejét. A mentőszolgálat nyilvántartásából kiderült:

végül huszonkilenc perccel az első hívás után kezdték meg az asszony ellátását.

„A jelzett helyszínre 2023. július 19-én 13:04-kor hívták a mentőket egy idős nő elesésből származó fejsérülése miatt. A mentésirányító szakmai protokoll szerint feltett kérdéseire adott válaszok alapján megállapítást nyert, hogy a beteg eszméleténél van, a fején sebzés található.

Ugyancsak rögzítették azt az információt, hogy a beteg mellett egy orvos tartózkodik, a sebet bekötözik, közvetlen életveszélyre utaló tünet, körülmény nem merül fel. A helyszínre riasztott mentőegység 13:33-kor kezdte meg a beteg ellátását, az idős nőbeteget stabil állapotban szállították kórházba”

– tájékoztatott az Országos Mentőszolgálat.

Hasonló incidens rázta meg a hazai nyilvánosságot a közelmúltban Gálvölgyi János színész ügyében. A vizsgálat során két mentésirányítót marasztaltak el.

(Címlapkép: Országos Mentőszolgálat/Facebook)

Valódi Hírek