Kocsis-Cake Olivio: Mindenki számára lehetővé kell tenni, hogy napelemet telepíthessen a házára (+videó)

Kártalanítást követel a kormánytól a DK.

Sokan jelezték a Demokratikus Koalíciónak (DK), hogy úgy döntöttek, napelemet akarnak, ezért beadták az ehhez szükséges pályázatot az állami szervek felé.

Azonban hiába várták, hogy a kormány reagáljon a pályázatokra, a határidő lejártához érve még csak választ sem kaptak. A magyar családoknak így esélyük sincs napelemet telepíteni az otthonukra, hogy ezzel spóroljanak az áramon és a rezsin.

Az állam eközben egyáltalán nem ellenőrzi ezt a folyamatot, annak ellenére, hogy a DK több írásbeli kérdést is adott be az ügyben – közölte Kocsis-Cake Olivio, környezetvédelmi ügyekért felelő árnyékkormánybiztos

„Az Árnyékkormány követeli, hogy a kormány kártalanítsa azokat, akiknek ellehetetlenítette a pályázatát!

Mindenki számára lehetővé kell tenni, hogy napelemet telepíthessen a házára: ezzel csökkenthetnénk a függőségünket az orosz gáztól, energiafüggetlenné válhatnánk, hiszen saját magunk termelnénk meg a szükséges energiát”

– mondta a politikus, aki azt is megindokolta, miért jók a napelemek:

„Kisebbek lennének a magyarok rezsikiadásai és a fenyegető klímaváltozás ellen is tehetnénk. A napelem stoppal egyedül a gázerőművekben érdekelt fideszes oligarchák járnak jól, a tisztességes magyaroknak pedig ez egy újabb megszorítás a sok közül. Amíg Orbán Viktor marad, addig az emberek semmilyen segítséget nem fognak kapni az egyre növekvő árakkal szembeni harcban”.

Valódi Hírek