DK: Mészáros Lőrinc lesz a nyertese Orbán újabb trükkjének, de van megoldás a kicselezésére

Új napelem-támogatási rendszert sürget a DK.

Csak a jómódú magyarok és Mészáros Lőrinc járhatnak jól az Orbán-kormány új Napenergia Plusz Programjával – írta lapunkhoz eljuttatott közleményében a Demokratikus Koalíció.

DK: A többség nem engedheti meg magának a környezetbarát megoldást, így a napelem-telepítés a gazdagok és Mészáros kiváltsága maradt

A minimum 2 millió forintos önrész miatt csak 12-14 év alatt térülhet meg az államilag támogatott napelem-telepítés, pedig ennyi idő múlva már cserére szorulna a rendszer – jegyezte meg Kocsis-Cake Olivio.

A magyar emberek döntő többségének tehát egyáltalán nem éri meg az állami napelemprogramban részt venni. Aki mégis belevág, azt lényegében kirabolják: az áramátvételi díj és a fogyasztói ár közötti rés az MVM profitja, de valójában Mészáros Lőrinc haszna – tette hozzá.

A DK zöldenergia-programja önrész nélküli napelem-támogatási rendszert teremtene,

hogy minden magyar igénybe tudja venni azt, így pedig érdemben csökkenjenek a rezsiszámlák. Az állami napelempályázat csak egy része lehet a zöld átállásnak, mert a szélenergiát fejleszteni kell végre. Továbbá a geotermikus energia kiaknázása is elmaradt az elmúlt 14 évben – figyelmeztetett Kocsis-Cake.

Jelenleg a Demokratikus Koalíció az egyetlen parlamenti párt, amelynek részletes, szakértőkkel kidolgozott zöldenergia-programja van. Ez mindenki számára megfizethető, klímabarát és az orosz behozataltól független energiaforrásokat teremtene Magyarország számára – hangsúlyozta.

„Tesszük tovább a dolgunk, maradunk, akik voltunk öt napja, öt hónapja, vagy épp öt éve, elkötelezett szociáldemokraták, európai magyarok”

– hangsúlyozta a DK környzetevédelmi kabinetjének vezetője.

Valódi Hírek