Irgalmatlanul kiakadt a vonaton megégett utasok ügye miatt Jakab: Orbánnak szegezett egy kemény kérdést

Válaszokat vár.

Megírtuk, hogy a Debrecenből Fehérgyarmat felé közlekedő vonat hűtővize felforrt, amelynek következtében több utas is égési sérüléseket szenvedett. Őket kórházba szállították.

Az okokról egyelőre hivatalos tájékoztatást nem adtak ki, de vélhetően műszaki hiba okozta a balesetet.

Az ügyben megszólalt Jakab Péter, a Nép Pártján Mozgalom vezetője is, aki a Facebookon posztolt az eset után:

„Ez egyre durvább! Minap az egyik IC utasainak kellett gyalog folytatni az utat felsővezeték-szakadás miatt, ma meg egy motorvonat hűtővize égette meg az utasokat. Orbán közben katonai repülővel repked”.

Jakab írásbeli kérdést is küldött Orbán Viktor miniszterelnöknek. Levelét változtatások nélkül közöljük:

„Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Tudom, hogy Önt a kérdés személyesen nem érinti, hisz inkább honvédségi repülővel jár rokonlátogatóba, de nagyon sokan szeretnének a MÁV segítségével eljutni úti céljukhoz.

Ez viszont egyre több nehézségbe ütközik. Nemrég a Napfény InterCity utasainak kellett felsővezetékszakadás miatt elhagyni a vonatot, hogy aztán gyalogosan folytassák útjukat.

Máshol Mészáros Lőrinc cége spórolja ki a vasat a vasbetonból a felújítandó vonalakon. A menetidő több vonalon hosszabb ma, mint 20 évvel ezelőtt.

Az InterCity-kocsik klimatizálása nem megoldott, ellenben a mai napon egy Bz motorvonat felforrt hűtővize okozott égési sérülést az utasoknak.

Lássuk be, ma a MÁV-ról nem a pontosság, a megbízhatóság, a gyorsaság, a kényelem jut az emberek eszébe, hanem a késés, a pótlóbusz, a hőség, a kiszámíthatatlanság, a kaotikus csatlakozás, és most már a felforrt hűtővíz okozta égési sérülés is.

Kérdezem Miniszterelnök Urat, mikor és hogyan kívánja végre a kormány biztosítani az utazóközönség számára a minimálisan elvárható színvonalú vonatközlekedést, ennek hiányában a »Szíves elnézésüket kérjük!«-ön kívül, milyen kártérítésre számíthatnak az utasok az őket érő egyre szaporodó kellemetlenségek miatt?”

Valódi Hírek