Dobrev Klára: Szakértők bevonásával készülünk a kormányváltás utáni válságkezelésre

Az érintettek véleménye elengedhetetlen az árnyék-miniszterelnök szerint.

Több elismert szakértő bevonásával rendezett konferenciákat az elmúlt fél évben Dobrev Klára – az árnyék-miniszterelnök pénteken közösségi oldalán osztotta meg, hogy az év első 6 hónapjában 13 szakmai konferenciát szerveztek.

A cél, hogy különböző területről érkező szakértők bevonásával álljanak elő egy olyan stratégiával, amely az érintettek számára kedvező. A Demokratikus Koalíció EP-képviselője meg is jegyezte, hogy az Orbán-kormány soha senkit nem hallgat meg, a vélemények mérlegelése számukra ismeretlen fogalom.

Dobrev Klára bejegyzését változtatás nélkül idéztük:

„Arra vállalkoztam az elmúlt 6 hónapban, hogy szakértők és civil szervezetek segítségével bemutassam az ország valódi állapotát.

Azt, hogy hogyan tette tönkre a magyarok mindennapjait az elmúlt 13 év gátlástalan orbáni hatalma.

13 szakmai konferenciát szerveztünk a teljesség igénye nélkül olyan szakértőkkel, mint L. Ritók Nóra, Bod Péter Ákos, Cas Mudde vagy László Csaba. Mindannyian más terület képviselői, de szakmájuk kiválóságai.

És hogy miért fontos ez? Mert láttuk, mit tett az országgal az az orbáni politika, amely soha senkit nem hallgat meg, amely rendeletekkel kormányoz.

Ezért mi arra készülünk, hogy amikor leváltjuk ezt a kormányt, egy olyan kész tervvel vezessük ki az országot a válságból, amely minden érintett bevonásával készült.
🇭🇺🇪🇺
#DobrevKlára”

(Dobrev Klára/Facebook)

A DK budapesti nagyszabású gazdasági konferenciájáról mi is beszámoltunk: a szakemberek Európa és Magyarország helyzetét tárgyalták. Bodnár Zoltán az egyik legégetőbb kérdéssel, a drágulással kapcsolatban hangsúlyozta, hogy nem a szankciók miatt hatalmas a hazai infláció. Az árnyék-pénzügyminiszter rámutatott, hogy az Orbán-kormány gazdaságpolitikájának eredménye lett az Európa-rekorder érték.

Boros Tamás, az Egyensúly Intézet igazgatója kifejtette: a probléma az, hogy az emberek egy kis gazdasági növekedéstől úgy érzik, jobban mennek a dolgok. Hozzátette, hogy eközben más országok leköröznek majd minket.

Ezt a februári kijelentést példaként az OECD friss jelentése is igazolja: Magyarországon csökkentek a legnagyobb mértékben a reálbérek a vizsgált tagállamok közül.

Valódi Hírek