Itt van nagy Nagy Márton bejelentése: Ezért utazott el a miniszter

„Elmélyítette” a magyar-kínai kapcsolatokat.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a China Construction Bank pekingi Fintech Centerébe látogatott, továbbá megbeszélést folytatott Tian Guolival, a bank elnökével – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) szombaton.

A China Construction Bank a világ második legnagyobb hitelintézete, magyarországi fióktelepe 2023 áprilisában került megnyitásra.

A közlemény szerint Nagy miniszter a látogatással kapcsolatban kiemelte az aktív kapcsolattartás jelentőségét,

a magyar-kínai gazdasági és pénzügyi kapcsolatok további elmélyítésének szerepét.

Hozzátette: a globális gazdasági – beleértve a kereskedelmi, pénzügyi, ipari központokat – súlypont egyre inkább keletre, Ázsiába helyeződik át, amelyben Kína szerepe megkérdőjelezhetetlen: „a világgazdaság egyik húzóereje, fejlődési motorja”.

„Mára a kínai ipari és pénzügyi vállalkozások élen járnak az innovációban, a világszínvonalú high-tech megoldások alkalmazásában, így a tudástranszfer, az együttműködés felértékelődik”

– jegyezte meg közleményében a miniszter.

A gazdaságfejlesztési miniszter hozzátette:

Magyarország a kínai befektetők első számú célpontjává vált Közép-Kelet Európában.

„Hazánk tovább kívánja erősíteni gazdasági híd szerepét. Ebben jelent partnerséget a China Construction Bank együttműködése, amely hozzájárulhat további magyar cégek belépéséhez a kínai piacra, illetve elősegítheti új kínai beruházások magyarországi megjelenését elsősorban a megújuló energiák és az elektromobilitás területén”

– vetítette előre a közlemény szerint Nagy.

(MTI)

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2023/07/05/friss-nagy-marton-kinaba-utazott-hogy-megvedje-a-magyar-csaladokat

Valódi Hírek