FRISS: Nagy Márton Kínába utazott, hogy megvédje a magyar családokat

A miniszter közölte, így tarthatják fenn a „dinamikus gazdasági növekedést”.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) delegációjának élén Kínába utazik, ahol a magyar gazdaság szempontjából „kiemelt kormányzati és gazdasági szervezetekhez látogat”.

Kínai útja során a miniszter többek közt találkozni fog a kínai Ipari és Információtechnológiai Minisztérium tisztviselőivel, a Kínai Fejlesztési Bank, a Bank of China, a Kínai Export-Import Bank, valamint a Huawei képviselőivel.

A GFM szerdai közleményében azt írta: Kína Magyarország kilencedik legfontosabb kereskedelmi partnere, a kereskedelmi forgalom értéke eléri a 13 milliárd dollárt.

„Kína a világ egyik legjelentősebb gazdasága,

rendkívüli fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedekben,

technológiai világnagyhatalommá vált, a jüan és a kínai befektetések világgazdasági szerepe egyre meghatározóbb. Egyre több jelentős kínai beruházás érkezik hazánkba, így már az FDI állomány 3 százaléka köthető Kínához”

– magyarázta a közleményben Nagy Márton.

Hozzátette: ahhoz, hogy hazánk a jövőben is fenn tudja tartani „a dinamikus gazdasági növekedést” új beruházásokra van szükség. „Így védhetők meg a családok, a munkahelyek, ennek köszönhetően folytatódhat a bérek folyamatos és nagyarányú emelkedése” – gondolta Nagy Márton.

(MTI)

Valódi Hírek