FRISS: Megszólalt Kövér László az ukrajnai háborúról – megdöbbentő kijelentéseket tett a házelnök

Elárulta, mi érdekli őket igazán.

„Magyarország az ukrajnai háborún csak veszíthet, Európa pedig Oroszország nélkül nem tud versenyképes lenni, mert a piacokat és a relatíve olcsó nyersanyagokat elveszíti”

– jelentette ki Kövér László házelnök az InfoRádió Aréna című műsorában.

Kövér úgy látja, az ukrajnai konfliktus lezárására „a legjobb forgatókönyv” egy tűzszüneti tárgyalás lenne, és utána lehetne megpróbálni felépíteni egy új európai biztonsági architektúrát, amely minden fél számára megfelelő biztonsági garanciákat ad.

„Bennünket – bocsánat, lehet hogy érzéketlenül hangzik, vagy úgy hangzik, mintha bizonyos erkölcsi szempontok egyáltalán nem játszanának szerepet a magyar kormány és Magyarország álláspontjában –

de bennünket nem érdekel, ki nyer.

Eleve, nem nyer ezen senki se”

– fogalmazott az Országgyűlés elnöke.

Kövér rögzítette: sem jogi, sem racionális indok nem lehet arra, hogy az Európai Parlament rábírja Magyarországot a pedagógusok jogállásáról szóló törvény – a státusztörvény – módosítására.

„Később, a tapasztalatok alapján változhat a jogszabály”

– közölte a házelnök.

Svédország NATO-csatlakozásával kapcsolatban úgy fogalmazott: az Országgyűlésnek nem kell a törökökre várnia,

akkor dönt, amikor akar.

Kövér azt mondta, az európai parlamenti képviselők listája várhatóan nem fog változni, mert ott „kipróbált emberekre van szükség ahhoz, hogy képviseljék az érdekeket”.

Megerősítette: a listát Varga Judit volt igazságügyi miniszter fogja vezetni. Hozzátette: ő nem számít arra, hogy a Schadl-Völner ügy hullámai utolérik a volt igazságügyi minisztert.

Az önkormányzati választásokra Fidesz főpolgármester-jelöltjét még nem választották ki, azt állította, a feladatra „több alkalmas ember is van”.

Kövér azt is mondta, az ellenzéknek lesz közös főpolgármester-jelöltje, de abban már nem biztos, hogy Karácsony Gergely lesz az.

„Még az őszi törvényhozási időszakban szigoríthatják a kampányfinanszírozási szabályokat, amelyek így már a jövő évi önkormányzati és európai parlamenti választásra is vonatkozhatnak majd”

– vetítette előre a házelnök.

„Világosan egyértelművé kell tenni, hogy aki politikai párt tagjaként, vezetőjeként vagy politikai közösségként a közhatalom megszerzéséért folytatott versenyben külső támogatást fogad el, az a hazaárulással azonos súlyú cselekedet, ami büntetendő”

– fogalmazott.

https://www.youtube.com/watch?v=fMzXwKpqH3g&t=1s

Valódi Hírek