Itt az újabb balhé: Páros lábbal szállt bele Orbánba a német EP-képviselő, amiért ezt teszi

Erős kijelentések.

Szokatlanul kemény hangvételt ütött meg az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottságának zöldpárti politikusa, aki szerint az Orbán-kormány antiszemita kommunikációt folytat. Daniel Freund német politikus mindezt a magyar kormány Soros Györggyel kapcsolatos kommunikációjával indokolta.

Megírtuk, hogy Alexander Soros vette át apjától a Nyílt Társadalom Alapítványok vezetését. A hírre természetesen Orbán Viktor is reagált egy rövid jelenttel a Keresztapa című filmből.

Majd David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete is elmondta, mit gondol Orbán „kommunikációjáról”, amelyet a nagykövet „kiszámíthatónak” nevezett.

Most pedig Daniel Freund adott hangot véleményének, aki korábban már több alkalommal is szót emelt a magyar kormányzati kommunikációval szemben.

„Egy amerikai milliárdos – aki zsidó családban született – képviseli az univerzum minden gonoszságát. Ez az Orbán-kormány hivatalos kommunikációs iránya. Lehet, hogy azt állítják, hogy mindez csak gúnyolódás.

De ez nyílt antiszemitizmus. Undorító”

írta Twitter-oldalán az EP-képviselő.

Freund kijelentéseit azzal támasztotta alá, hogy Orbán legutóbbi rádióinterjújában felidézte Alex Soros egyik korábbi megszólalását, aki maga mondta, hogy sokkal dinamikusabban szeretne majd politizálni a jövőben, mint apja.

Orbán úgy látja, „Sorosék fellázítják a migránsokat”, ezért ő attól retteg, hogy majd nyáron

„nagy támadást kell majd visszaverni”.

„Mondjuk ott vannak Németországban ezek a migránsok, akik nem akarnak idejönni. Fogják, és összegyűjtik őket, beteszik őket Németországban vagonokba, és áthurcolják őket hozzánk, itt meg kirakják őket, mi meg itt fogjuk őket tartani?”

– fogalmazott a miniszterelnök, aki ezzel jelezte: meglátása szerint sikertelen a német migrációs politika.

Egyébként Daniel Freund néhány hete nevezte Orbánt Európa legkorruptabb politikusának. Hozzátette: az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottságának célja, hogy az uniós források valóban a magyar állampolgárokhoz érkezzenek meg.

(Daniel Freund/Twitter)

Valódi Hírek