Hivatalos: Soros György bejelentette, átadja birodalma vezetését

Szerinte fia jobb politikus, mint ő.

Távozik birodalmának vezetése éléről Soros György magyar származású amerikai üzletember, közgazdász, akinek helyét fia, Alexander Soros fogja majd betölteni a jövőben – írta a Wall Street Journal.

A 92 éves üzletember úgy döntött, itt az ideje nyugdíjba vonulnia, fia pedig arra tett ígéretet, hogy többet fog majd politikával foglalkozni. Alexander a lapnak elmondta, többek között a választójog, valamint az abortuszjogok kiterjesztéséért is szeretne dolgozni.

Soros György korábban még nem akarta, hogy öt gyereke valamelyikéhez kerüljön az Open Society Foundations (OSF), azonban a milliárdos változtatott álláspontján.

Fiáról azt mondta, a 37 éves férfi „kiérdemelte”, hogy utódja legyen, és kiemelt tervei között szerepel, hogy az alapítvány továbbra is támogassa az amerikai baloldali jelölteket.

„Bármennyire is szeretném kivonni a pénzt a politikából, amíg a másik oldal is ezt teszi, nekünk is ezt kell tennünk”

– mondta Alexander.

Alexander Sorost az OSF ügyvezető testülete már decemberben elnökévé választotta. Az alapítvány évente 1,5 milliárd dollárt (kb. 513 milliárd forint) adományoz szerte a világon politikai célokra, az emberi jogok védelmére, valamint a demokráciák kiépítésére.

Valódi Hírek