Újabb balhé: David Pressman nekiment Orbánnak sorosozós posztja miatt

Itt a válasz.

Megírtuk, hogy Soros György magyar származású amerikai üzletember átadja birodalma vezetését fiának, Alexander Sorosnak. Minderre reagált Twitter-oldalán Orbán Viktor is, aki a nagy sikerű Keresztapa című filmre asszociált.

„Soros 2.0”

írta a miniszterelnök a Marlon Brando és Al Pacino közös jelenetét idéző gifhez, amelyet az egykori Soros-ösztöndíjas Orbán, maga osztott meg oldalán.

A történet viszont különös fordulatot vett, mert David Pressman amerikai nagykövetet kedvet kapott, hogy reagáljon Orbán posztjára.

„A kutyasíp összeesküvés-elméletek pont olyanok, mint a Keresztapa 3. cselekménye:

kiszámíthatóak és aggasztóak”

– írta egy alufóliasisakos gif kíséretében az amerikai nagykövet.

Orbán Viktor egyébként 1988 áprilisától volt a Soros Alapítvány támogatásával működő Közép-Európa Kutatócsoport munkatársa, majd 1989 szeptemberétől 1990 januárjáig a Soros Alapítvány ösztöndíja révén kaphatott arra lehetőséget, hogy az oxfordi Pembroke College-ban tanuljon.

Az Index megjegyezte, a „kutyasíp-politika” egy olyan politikai kommunikációs stratégiát jelent, amelyben a politikusok által hangoztatott frázisok egy hétköznapi ember számára nem jelentenek semmit, viszont egy szűk csoport részére már fontos üzeneteket hordozhatnak. Így pedig az ilyen üzenetek úgy működnek mint a kutyasípok: nem mindenki hallja meg őket, csak akinek szól.

David Pressman néhány nappal korábban jelezte: úgy látja, Magyarország egyre szorosabb kapcsolatot alakít ki Moszkvával, miközben egyre nő a távolság az Egyesült Államok és Magyarország között.

Kapcsolódó:

Hivatalos: Soros György bejelentette, átadja birodalma vezetését

https://nyugatifeny.hu/2023/06/12/varatlan-orban-furcsan-reagalt-soros-gyorgy-visszavonulasara

Valódi Hírek