Irgalmatlanul kiakadt a német EP-képviselő azon, amit Orbánék tesznek Magyarországgal

Szerinte kudarc, amit a magyar kormány tesz.

„Orbán Viktor korrupt kormánya ellopja az általam adóként befizetett eurókat – ahelyett, hogy klímaküzdelemre, a kontinens energia- vagy katonai biztonságára, gazdaságélénkítésre fordítaná?”

A magyarországi helyzet mindannyiunk számára egzisztenciális fenyegetést jelent, ezért a Magyarországgal való foglalkozás valójában az egész Európai Unióval és annak jövőjével való foglalkozást jelenti. Meg kell védenünk az uniót a szisztematikus korrupciótól.

– jelentette ki Daniel Freund, német, zöldpárti EP-képviselő a 444-nek adott interjúban.

A politikus azt is mondta, hogy szerinte

Orbán a legkorruptabb politikus egész Európában.

Freund ugyanakkor elmondta azt is, hogy héten adják elő megállapításaikat a Bizottság előtt, a következő plenáris ülésen pedig, legalábbis ez a várakozás, határozatot fogad majd el a parlament a magyarországi helyzetről. A megállapításaikat a parlament is számításba veszi majd.

„Az én személyes benyomásom szerint ez a megközelítés kudarc. A reformjavaslatok 9 hónapja az asztalon vannak, és azóta érdemi előrelépést nem tapasztaltunk.

Nem egyszerűen arról van szó, hogy a pénzeket továbbra is vissza kell tartani, de a Bizottságnak el kell gondolkodnia azon, milyen újszerű nyomásgyakorlásra volna szükség, hogy érdemi változást lehessen kikényszeríteni a magyar kormány részéről.

Hatékonynak az eddigi nyomásgyakorlást biztosan nem lehet nevezni”

– fogalmazott a politikus, aki múlt héten, három napra egy többpárti uniós delegációval érkezett Magyarországra.

Valódi Hírek