Rendkívüli: Megszólalt Orbán – a kormányfő szerint „nagyon súlyos” a helyzet (+videó)

Ők „mindent megtettek” Magyarország biztonságáért – mondta.

A miniszterelnök ismét megtartotta szokásos pénteki rádióinterjúját, amelyet ezúttal felvételről (!) sugároztak az állami rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Orbán Viktor elmondta:

  • szerinte ha béke lesz, az infláció is visszatér a „normál kerékvágásba”.
  • Közölte, ő nem hisz a Nyugat katonai koncepciójában, továbbra is inkább diplomáciai megoldásokat szorgalmazna.
  • Elmondta, „Sorosék fellázítják a migránsokat”, Soros György pedig – véleménye szerint – „háborús spekuláns”.
  • A kormányfő az mondta, neki „púp a hátán” az üzemanyagok jövedéki adójának emelése, amire csak „Brüsszel” miatt kényszerültek rá.
  • Arról, hogy a lakossági megtakarításokat állampapírok és kincstárjegyek felé terelnék, azt mondta: ez csak „ideiglenes intézkedés”.

Az ukrán ellentámadásról, valamint arról, hogy Magyarország szempontjából mi a legfontosabb a háborúval kapcsolatban, a kormányfő kijelentette:

„Amit meg lehetett tenni Magyarország biztonságáért, azt megtettük.”

Orbán szerint a háborúnak a harctéren nincs megoldása, diplomáciai tárgyalásokra van szükség. Ha béke lesz, szerinte az infláció is visszakanyarodik a normál kerékvágásba – tette hozzá.

Azt mondta: Soros György szerinte háborús spekuláns, de – mondta – néhány hónapon belül kiderül, hogy a „békepárti kisebbségnek” lesz igaza, és szerinte ez az álláspont kerülhet többségbe.

A kormányfő jelezte: nem tartja jó ötletnek, hogy Donald Trump ellen eljárást indítottak, mert szerinte az Egyesült Államokat is egy „békepárti elnöknek” kellene vezetnie.

Orbán elismételte: háborús időkben védelmi költségvetésre van szükség.

„Meg kell védeni a családokat, a nyugdíjasokat, a rezsicsökkentést”

– mondta.

Közölte: a lakosság állampapír-befektetés felé való terelése volt a célja a Magyar Közlönyben megjelent intézkedésnek, amely kötelezően előírja a bankoknak, hogy egy évben legalább egy alkalommal értesítést kell küldeniük ügyfeleiknek arról, hogy mekkora hozamot érhettek volna el az állampapírral.

„Háborús időkben nem mindegy, hogy az emberek a megtakarításaikat hol tartják.

Háborús időkben az segít, aki kincstárjegyben vagy állampapírban tartják”

– mondta, hozzátéve, addig nyúlnak bele a lakossági megtakarításokba, amíg a háború tart.

Orbán Viktor szerint az üzemanyagok jövedéki adójának emelése „Brüsszel” hibája. Ehhez hozzátette: nemcsak az üzemanyagok, hanem a csomagolóanyagok és ezáltal a hulladékgazdálkodás is drágulni fog – természetesen „Brüsszel” miatt.

A kormányfő úgy tartja: a jövedéki adó emelése „púp a hátán”,

de nincs mit tenni,

ha az EU ezt rá akarja kényszeríteni Magyarországra.

Szóba került, hogy a menekülteket befogadni nem akaró tagállamoknak a jövőben várhatóan kvótát kell majd fizetniük, a hírek szerint fejenként húszezer eurót, vagyis mintegy nyolcmillió forintot. Magyarországnak évente a hírek szerint mintegy 8500 „migránst” kellene befogadnia, vagy fejenként kvótát fizetnie helyette.

Rónai Sándor azóta egyébként cáfolta az erre vonatkozó híreket, mint mondta, nem született ilyen döntés, a magyar kormány állítja azt, hogy született ilyen döntés. Hangsúlyozta,

erről még senki nem szavazott az Európai Unióban.

A politikus által elmondottakat Lattmann Tamás nemzetközi jogász is megerősítette.

„Amelyik ország nem enged be migránst, arra erőnek erejével rá fogják kényszeríteni”

– riogatott Orbán, aki azt is mondta: Soros György a felelős mindezért, szerinte nem véletlen, hogy pont akkor jelentik be ezt, amikor Soros György átadja a birodalmát a fiának.

Orbán úgy tapasztalja, a migránsok délen egyre erőszakosabbak. Elmondása szerint „Sorosék fellázítják a migránsokat, és nyáron egy komolyabb offenzívára kell felkészülni a déli határon”.

Videó:

(Orbán Viktor/Facebook)

Valódi Hírek