Itt a válasz Pintérnek: Bravúrosan reagáltak a miniszter hirtelen jött lépésére

A civilek szerint tovább rontják az oktatás helyzetét Pintérék.

A Civil Közoktatási Platform elkészítette a státusztörvényről szóló kritikai összefoglalójának frissített verzióját, amelyben jelezték, hogy milyen változtatások történtek az eredeti törvényhez képest – tájékoztatta lapunkat közleményében Ercse Kriszta, a szervezet szóvivője.

Felhívta rá a figyelmet, hogy a változtatások nem jelentősek, sokszor megtévesztőek, és még olyan passzusok is kerültek a törvénybe, amelyek az eddigiekhez képest

tovább rontják a pedagógusok helyzetét, az oktatás minőségét.

Emlékeztetett, hogy Pintér Sándor belügyminiszter a törvény benyújtásakor egy levelet küldött a pedagógusoknak, amelyben elmagyarázza, hogy „miért jó” számukra a státusztörvény. Ebben azt is méltatta Pintér, hogy jelentős egyeztetéseket folytattak, és komoly változások történtek a törvényben az egyeztetés hatására ez azonban nem fedi a valóságot.

Hangsúlyozta, tételesen megvizsgálták Pintér Sándor állításait, és egy cikkben összeszedték, hogy mekkora valótlanságok szerepelnek a levélben. Cikkükben elérhető a Szülői Hang Közösségének

a levélhez fűzött „Fidesz-magyar szótára„.

Mint írták, sárgával jelölték, hogy a benyújtott törvénytervezetben látható változtatások mennyiben érintik a véleményükben szereplő pontokat.

Összefoglalójukban az alábbi problémákkal foglalkoznak:

  • „Nincs megoldás a törvénytervezetben az oktatás alapvető problémáira
  • Nem folytak érdemi tárgyalások
  • A törvény bevezetése az eddig is alacsony szintű szakmai autonómiát tovább csökkentené.
  • A törvény bevezetése a pedagógusok munkaterheit növelné.
  • A törvény bevezetése tovább csökkentené a szakma vonzerejét
  • A törvény bevezetése a nevelési-oktatási munka minőségét rontaná.”

A hvg.hu közben arról írt, hogy Semjén Zsolt most a kormány nevében mégis kért egy pénteki, rendkívüli ülést, amelynek keretében az utóbbi időszak legsúlyosabb jogszabály-módosításait szavaznák meg sürgősen, vagy gyorsítanák fel azok tárgyalását. Ezek között van például a pedagógusok státusztörvénye, az állami kastélyok magánosítása, valamint az önkormányzati földadóstop.

Valódi Hírek