Csörte: Keményen odacsapott Győr fideszes polgármestere a székére pályázó Borkai Zsoltnak

Titánok harca.

Beszámoltunk róla, hogy Borkai Zsolt már függetlenként csaphat össze a Fidesz–KDNP színeiben újrainduló győri polgármesterrel, Dézsi Csaba Andrással a 2024-es polgármester-választáson. Dézsi pedig most a hvg.hu-nak elmondta: ha így lesz, győzzön a jobbik.

„Dzsúdós ember vagyok, nem azt nézem, hogy ki az ellenfelem, az győz, aki a legjobb”

– mondta lapnak a 7 danos dzsúdós, senior magyar bajnok győri polgármester, Dézsi Csaba András arra reagálva, hogy a 2024-es önkormányzati választáson elődje, Borkai Zsolt is megméretteti magát a polgármesterségéri székért.

Dézsi azt mondta, szívesen folytatná a városvezetői munkát, örömmel indulna újra a választáson, de ez nem csak az ő döntése, mert „majd miniszterelnök úr jelenti be, hogy ki lesz Győrben a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje”, de mint mondta, erről még nem egyeztettek.

A polgármester azt mondta, az emberek a választáson szerinte a teljesítményt, az eredményeket figyelik, majd a saját eredményeit méltatva, felsorolt belőlük párat:

„erkölcsi válságban vettem át a város vezetését, azóta a Covid, az energiaválság és a háború hatásait átvészeltük, és a vezetésem alatt

Győr lett a legélhetőbb város Magyarországon.”

Felidézték, hogy Borkai Zsolt azért indul el függetlenként, mert a Fideszből két nappal újraválasztása után, 2019. október 15-én kilépett, és függetlenként folytatta zsinórban negyedik győri polgármesteri ciklusát, ami elég rövidre sikerült, mert a városi közgyűlés november 7-i ülésén lemondott posztjáról.

Borkai 2019 októberében alig 0,5 százalékos előnnyel, mindössze 646 szavazattal győzte le az ellenzéki összefogás jelöltjét, addig a lemondása után 2020 januárjában megtartott időközi polgármester-választáson a Fidesz–KDNP új jelöltje, Dézsi Csaba András már 17 százalékos előnnyel, 7286 szavazat különbséggel tudott diadalt aratni.

Borkai Zsolt exkluzív nagyinterjút adott az ATV Heti napló című műsorának, ezt a csatorna vasárnap este 19 órakor mutatja majd be. Az interjúban szó lesz arról, mi történt Borkaival a lemondása óta, illetve a jachtos botrányba belebukott polgármester jövőbeli terveiről is szót ejt.

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2023/06/09/rendkivuli-borkai-zsolt-visszater-ujra-elindul-gyor-polgarmesteri-szekeert

Valódi Hírek