Rendkívüli: Borkai Zsolt visszatér, újra elindul Győr polgármesteri székéért

Nem, nincs április 1-je.

Megírtuk, hogy a Borkai Zsolt exkluzív nagyinterjút adott az ATV Heti napló című műsorának, amelyet a csatorna vasárnap este 19 órakor mutat be. Ebben szó esik majd arról, mi történt Borkaival a lemondása óta eltelt bő három és fél évben, illetve a drogos orgiába belebukott polgármester a jövőbeli terveiről is szót ejt.

Az ATV Csoporthoz tartozó naphire.hu időközben fellebbentette a fátylat a beszélgetés legérdekesebb részletéről. Borkai ugyanis az interjúban bejelentette:

2024-ben ringbe száll Győr polgármesteri székkéért, immáron függetlenként.

Sváby András az interjúban ugyanis rákérdezett, tervben van-e, hogy újra megméresse magát. Erre úgy felelt:

Legyünk őszinték: igen!

Sváby a biztonság kedvéért megismételte a kérdését:

Tehát elindul?

– szegezte Borkainak.

El

– felelte a volt fideszes polgármester, aki botránya előtt a Nemzeti Olimpiai Bizottság elnöki posztját is ellátta sportolói múltja miatt.

A Fidesszel való kapcsolatát firtató kérdésre azt válaszolta: semmilyen kapcsolata nincs már volt pártjával. Korábban kereste társait, azonban ők nem fogadták a megkereséseit – állította a drogos orgiába belebukott Borkai. Ezután hozzátette: nem a regnáló Dézsi Csaba András ellenében, hanem „Győr érdekében” indul el újra.

Izgalmas lesz tehát a 2024-es győri polgármesterválasztás, ugyanis nem csupán a várható összellenzéki induló hívja majd ki Dézsit, hanem a szintén kormánypárti múltú Borkai is. Mint ismert, a jachtos lebukás majdnem a székébe került Borkainak, ellenzéki kihívója alig 2 százalékponttal maradt le tőle. A kormánypárti szavazók megosztása még tovább szabdalhatja a Fidesz előnyét Győrben jövőre.

Valódi Hírek