Varga Judit máris reagált a kormányt ért csapásra

Nagyon vár már erre.

Varga Judit Facebook-oldalán reagált arra, hogy 2024-ben ismét Magyarország töltheti be az EU soros elnöki tisztségét. Azonban mindez azért kétséges, mert az Európai Parlament egy újabb állásfoglalásában megkérdőjelezte, hogy Magyarország képes lenne-e hitelesen ellátni az EU Tanácsának soros elnöki tisztségét.

„Továbbra is aggodalomra ad okot a jogállamiság magyarországi és lengyelországi helyzete”

– nyilatkozta a közelmúltban Didier Reynders igazságügyekért felelős uniós biztos.

„Mindkét tagállamban folytak megbeszélések az igazságszolgáltatás függetlenségével kapcsolatban, és nyílt lehetőség új jogszabályok létrehozására, azonban Magyarországon további problémákba ütközik a korrupció elleni küzdelem, az akadémiai szabadság és más kérdések, ahogyan Lengyelországban sem lehet valódi előrelépést tapasztalni az igazságszolgáltatás függetlenségét illetően”

– közölte Didier Reynders.

Az igazságügyi miniszter posztjában ugyan erről nem írt, de arról már igen, hogy nagyon izgatottan állnak azelőtt, hogy – fogalmazott – „az Európai Unió történetében, hogy 2011-ben és 2024-ben, tehát több mint 12 év elteltével is, ugyanaz a kormányzati erő tölti be az EU soros elnöki tisztségét”.

Varga Judit bejegyzését alább közöljük:

„Egyedülálló az Európai Unió történetében, hogy 2011-ben és 2024-ben, tehát több mint 12 év elteltével is, ugyanaz a kormányzati erő tölti be az EU soros elnöki tisztségét. 🇭🇺🇪🇺

➡️ Az Igazságügyi Minisztérium már egy éve aktív és intenzív munka keretében készül arra, hogy Magyarország 2024 második félévében elnökölni fogja az Európai Unió Tanácsát.

A felkészülési időszak alatt tájékoztató előadásokat szervezünk az elnökségi félév alatt tanácsi formációt elnöklő miniszterek és államtitkárok számára is, melynek fontos állomása volt a mai program is, melyet a Tanács Főtitkárságával közösen rendeztünk. 🤝”

(Varga Judit/Facebook)

Kapcsolódó:

Baj van: Benyújtották a vádiratot az Orbán-kormánnyal szemben

https://nyugatifeny.hu/2023/06/03/sulyos-csorte-barandy-peter-kokemenyen-nekiment-varga-juditnak-botranyos-nyilatkozata-miatt

Valódi Hírek