Nem várt érdekességek érkeztek Schadl Györgyről – Hatalmas sikere volt tavaly

Elég jó éve volt.

Szép eredménnyel zárták a 2022-es évet a végrehajtói irodák: a vezetők átlagosan 40 millió forintnyi osztalékot vihettek haza, sőt a több mint 200 iroda adózott eredménye meghaladta a 9 milliárd forintot – derült ki a az rtl.hu csütörtöki cikkéből.

Az arányok ugyan megoszlanak, hiszen akadt olyan végrehajtói iroda, amely 100 millió forint feletti adózott eredményt ért el, de volt olyan is, amely csak pár milliót termelt. Veszteség általánosságban csak a frissen indult irodáknál keletkezett.

Az egyik legnagyobb nyereség a korrupciós botrányba keveredett Schadl György feleségének cégéhez fűződik: 523 millió forintos bevételt könyvelhetett el, valamint

250 millió forintos adózott eredményt

mutathatott fel a cége.

A végrehajtói kar volt elnökének nejét felfüggesztették pozíciójából a bírósági eljárás miatt, de a jogszabályok szerint a cége továbbra is termelt bevételt, mert egy tulajdonostársa gondoskodott az üzletről.

Sőt, Schadl György cégének is meghosszabbították a működési engedélyét tavaly, így helyettese segítségével 126 millió forintos bevétel mellett

29 millió forintnyi nyereséget könyvelhettek.

Valódi Hírek