Mi történt? Bayer Zsolt már nem őrjöng, furcsa, ami történt vele

Mintha nem is ő lenne.

Eddig is nagy rajongója voltam az Európai Parlamentnek, (…) egy nagyobb rajongójává válok az Európai Uniónak, és erre minden okom meg is van, éppúgy, mint nektek

– mondta a tőle szokatlan visszafogottsággal Bayer Zsolt vasárnap a Sajtóklub című műsorban Bencsik Andrásnak, Gajdics Ottónak, és Néző Lászlónak.

Most mégis

„a vaddisznót kergetik barátságunk rózsalugasában (?)

– folytatta a publicista egészen visszafogottan. Arra reagált, hogy az Európai Parlament határozatban rögzítené Magyarország alkalmatlanságát az EU soros elnökségének betöltésére.

Bencsik szerint ez a döntés az Unió végét jelentené. Gajdics Ottó, a Szabad Föld főszerkesztője úgy vélekedett az ügyről, hogy: az EP-nek „az ég egy adta világon semmi köze nincs ahhoz, hogy ki lesz az EU soros elnöke”.

Néző László szerint a döntésnek követkeménye nem lesz, de Bayer azért hozzátette, hogy „láttunk már karón varjút”.

Mindenesetre az EP komoly lépéseket készül tenni annak érdekében, hogy Orbán Viktorék elessenek a soros elnökségtől. Az uniós intézmény véleményével kapcsolatban Varga Judit igazságügyi miniszter is kifakadt a közösségi oldalán. Közölte, hogy ebben a kérdésben „az Európai Parlamentnek nem osztottak lapot”.

(Hír TV/YouTube)

(telex.hu nyomán)

Valódi Hírek