Irdatlanul bepipult Varga Judit, amiért ezt teszi az EU az Orbán-kormánnyal

Nem cécózott.

Mint ismert, Magyarország töltené be 2024 júliusától hat hónapon keresztül az Európai Unió soros elnöki tisztségét, hazánk csatlakozása óta második alkalommal.

Beszámoltunk róla szerdán, hogy az Európai Parlament a június 1-jei plenáris ülésén egy újabb állásfoglalást tervez elfogadni a magyarországi jogállamiság helyzetéről és a befagyasztott uniós forrásokról. Az állásfoglalásban megkérdőjelezték, hogy

Magyarország képes-e hitelesen ellátni az EU Tanácsának soros elnöki tisztségét.

Az üggyel kapcsolatban Varga Judit is reagált Facebook-oldalán. Úgy gondolja, az EP „ismét el akar venni valamit Magyarországtól”, valamint azt is világossá tette, hogy „az Európai Parlamentnek nem osztottak lapot”.

Az igazságügyi miniszter szokatlan bejegyzését alább közöljük:

„Az Európai Parlament ismét el akar venni valamit Magyarországtól.

Nem is akármit. Az EP jövő héten ismét hazánk elleni állásfoglalásról fog szavazni, amelyben a 2024. második félévi magyar uniós elnökséget szeretnék megakadályozni.

Nem fogjuk hagyni, hogy elvegyenek egy ilyen lehetőséget Magyarországtól!

Azt, hogy ki tölti be az Európai Unió Tanácsának soros elnöki pozícióját, egyhangúan elfogadott határozatban döntötte el a Tanács.

Ebben a kérdésben az Európai Parlamentnek nem osztottak lapot.

Azok közül, akiknek valóban osztottak lapot, senkiben fel sem merült annak a gondolata, hogy Magyarország ne töltse be a neki járó tisztséget.

A Tanács főtitkárságával napi kapcsolatot tartunk, készülünk a feladatra.

Az uniós elnökség nemcsak arra teremt kiváló lehetőséget, hogy hazánkat és álláspontját még inkább megismerjék az Európai Unió tagországaiban, hanem arra is, hogy alakítani tudjuk Európa jövőjét. Ennek kapcsán a magyar elnökségnek három legfőbb prioritása lesz: a demográfia, a versenyképesség és a kohéziós politika jövője.”

(Varga Judit/Facebook)

Valódi Hírek